Bjegunac Ivan Vujović danas izručen Crnoj Gori
Ivan Vujović, Foto: FB

Dvije godine od hapšenja

Bjegunac Ivan Vujović danas izručen Crnoj Gori

Odbjegli ubica Ivan Vujović (29) izručen je Crnoj Gori, potvrđeno je iz Uprave policije.

"Danas je realizovana ektradicija iz SR Njemačke u Crnu Goru Ivana Vujovića (31) iz Podgorice a koji se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgrica nakon što je pobjegao iz zatvora sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici NCB Interpol Podgorica su, 18.09.2018. godine, realizovali ekstradiciju Ivana Vujovića, koji je pobjegao iz ZIKS-a – Zatvora Bijelo Polje, 24. decembra 2015. godine, sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina i 6 (šest) mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici od 03. marta 2011. godine.

Međunarodna potjernica za Vujovićem raspisana je odmah nakon bjekstva.

Naime, kako navode iz policije, odmah nakon bjekstva, službenici Sektora kriminalističke policije su preduzeli niz mjera i radnji sa ciljem pronalaska i lišenja slobode Ivana Vujovića, kojom prilikom je utvrđeno da je ovaj bjegunac ilegalnim putem napustio Crnu Goru, zbog čega je i raspisana međunarodna Interpolova potjernica za njim.

"Po raspisivanju međunarodne potjernice nadležne službe Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji i saradnji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom iz Bijelog Polja, otpočeli predmet ciljane potrage kodnog naziva „BPBLOK“. Na osnovu tih aktivnosti Vujovića je u Njemačkoj, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, lišila slobode Federalna policija grada Kleve 06. novembra 2016. godine, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, kod kojeg je tom prilikom pronađena veća količina narkotika i falsifikovanih dokumenata. On je u Njemačkoj bio procesuiran zbog ovih krivičnih djela", stoji u saopštenju policije.

Vujović je nakon preuzimanja sproveden u ZIKS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.