Plantaže nastavljaju sa velikim uspjesima: Nagrade ristižu iz svih krajeva svijeta
ilustracija

Plantaže nastavljaju sa velikim uspjesima: Nagrade ristižu iz svih krajeva svijeta

I u 2018. jubilarnoj 55-toj godini postojanja, Plantaže nastavljaju sa velikim uspjesima.

Vina kompanije "13. Jul Plantaže" su osvojila su više od 800 nagrada i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima, takmičenjima i sajmovima. Najuspješnija je bila 2017. godina, kada su osvojene 32 medalje na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima, a najsjajnije i najznačajnije istorijsko zlato, na Dekantera u Londonu, osvojilo je jedno posebno vino, Kaberne 2012. iz nove serije Stari podrum.

Nakon zlata koje je vino Epoha osvojilo na smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Nojštatu ove godine, zlatni kvalitet potvrdio je i dobar dio etiketa Plantaža, na vinskoj smotri “Vino Ljubljana 2018.”

U međuvremenu su pristigle i nove nagrade - iz Sofije veliki Trofej za najbolje autohtono crveno vino za Vranac Premier iz 2009-te, kao i 8 prestižnih priznanja sa Dekantera 2018, što predstavlja kontinuitet osvajanja nagrada na ovom najznačajnijem svjetskom takmičenju, ističu iz kompanije.

Najnovije nagrade stižu prvo sa «Decanter Asia Wine Awards», koje je najznačajnije nadmetanje vina iz cijelog svijeta u Aziji, gdje su Plantaže osvojile srebro za Epohu (2012), Premijer (2009), Vranac Reserve (2011), kao i 4 bronzane medalje i tradicionalnu preporuku za Vranac Pro Corde (2013).

A nakon Azije na međunarodnom takmičenju “AWC Vienna” održanom u Beču, osvojene su zlatne medalje i to Epoha (2012), Vranac Reserve (2011) i Premijer (2009 ), dok su srebrne medalje osvojila vina Vladika (2015), Vranac (2015) i Vranac Pro Corde (2013).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.