Đukanović odlikovao heroinu iz Nikšića Medaljom čovjekoljublja
Tatjana Vukićević

Tatjana Vukićević prvi nosilac

Đukanović odlikovao heroinu iz Nikšića Medaljom čovjekoljublja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je,u skladu sa članom 15 Zakona o državnim odlikovanjima i priznanjima, Medaljom čovjekoljublja Tatjanu Vukićević iz Nikšića, koja je donirala bubreg mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću.

Tatjana Vukićević je prvi nosilac Medalje čovjekoljublja za ovaj nesvakidašnji humani gest, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

djukanovicĐukanović

Đukanović će joj lično uručiti ovo državno odlikovanje u najskorije vrijeme.

Podsjetimo, Tatjana je od Opštine Nikšić dobila Specijalnu povelju za humanost. Njoj je i u Ministarstvu zdravlja uručena Zahvalnica za iskazanu humanost i plemenitost činom darivanja organa. 

Tatjana koja je donirala bubreg sugrađaninu kazala je da će se uvijek sa posebnom emocijom sjećati trenutka kada se bez dvoumljenja odlučila na taj korak. Takođe, apelovala je na sve crnogorske građane da se opredijele za donorstvo u trenutku kada životne okolnosti to nametnu.

„Ja sam donekle rizikovala svoj život i pomogla drugome. Znam da nas crnogorska tradicija uči humanosti, a šta je veći gest u tom smislu nego nekome spasiti život doniranjem organa“, istakla je Vukićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.