Vukotić pregovara sa Tužilaštvom, slijedi konačan rasplet između dvije kotorske ekipe
Privođenje Vukotića na saslušanje

Mnogo jači "igrači" preuzeli borbu

Vukotić pregovara sa Tužilaštvom, slijedi konačan rasplet između dvije kotorske ekipe

Jovan Jovica Vukotić (38), koji je prema operativnim saznanjima bezbjednosnih službi jedan od vođa takozvanog škaljarskog klana, pokušava da sklopi sporazum o priznavanju krivice sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima beogradskih Večernjih Novosti, u toku su razgovori između Vukotića, njegovih branilaca i pravosudnih organa.

Vukotić je spreman da prizna da je koristio falsifikovane isprave, da je pomenuta dokumenta kupio, kao i da ih je koristio tokom putovanja po Evropi, ali i u Turskoj, tačnije u ljetovalištu Lara, kod Antalije, gdje je i uhapšen.

"On pristaje da odleži kaznu koju postigne sporazumom.Pominje se godinu dana zatvora, ali o tome se tek dogovara i pregovara. U ovom trenutku on želi da što prije to završi, jer smatra da će tako brže da izađe na slobodu. Nije naivan, shvatio je da ga srpska policija već izvjesno vrijeme "radi" i plaši se dokle je stigla ta istraga", navodi izvor Novosti.

Ovaj "škaljarac" već duže vrijeme je na radaru srpske i crnogorske policije i bezbjednosnih službi. Ali, za njega su više nego "zainteresovane" Grčka, kao i druge države Zapadne Evrope. "Škaljarski klan" se pominje kao jedna od važnih karika u krijumčarenju velikih količina kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

"Srpska policija, međutim, ima operativne podatke da je Vukotić povezan sa više brutalnih likvidacija počinjenih u Beogradu", kaže izvor Novosti.

Već duže vrijeme istražuju se zločini pripadnika "škaljarskog klana". Neki od njih su riješeni, kao što je likvidacija visokopozicioniranog pripadnika suparničke "kavačke ekipe" Davorina Baltića na Vračaru, prvog dana ove godine.

Osumnjičeni Jovan Vukotić

MUP Srbije je nedavno saopštio da je identifikovan ubica u ovom slučaju i da je za njim raspisana crvena Interpolova potjernica. Njegovo ime nije objelodanjeno. Ipak, klupko zločina koje su počinili pripadnici "škaljaraca" u srpskoj prijestonici počelo je da se odmotava ubrzo posle surovog ubistva Aleksandra Stankovića, jednog od navijača Partizana.

"Operativci srpske policije su sklapali kockicu po kockicu u istrazi o "škaljarskom klanu" i došli do zapanjujućih otkrića. Oni su organizovali zločine, ali su i direktno odgovorni za neka smaknuća. Do tančina je razotkrivena i njihova mreža saradnika ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori i šire. Među njihovim "pokroviteljima" ima političara, pa čak i policijskih glavešina", navodi izvor beogradskog lista.

Ime Jovice Vukotića je u vrhu "škaljarskog klana", ali je, prema operativnim policijskim saznanjima, u toj mafijaškoj ekipi na čelu Igor Dedović, za kojim se sada traga. Njegov najbliži saradnik je Ivan Pavlović Iker, koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava višegodišnju kaznu za šverc kokaina. Ovom vrlo surovom i brutalnom kotorskom klanu je hapšenjem Vukotića zadat ozbiljan udarac.

Opasnost od novi obračuna

Procjene bezbednosnih službi su takve da bi u narednim mjesecima moglo da dođe do novih obračuna, pa i konačnog raspleta između dvije kotorske ekipe. Posebno, jer se u cijelu tu priču odavno upleo Luka Bojović.

" Odskora, međutim, mnogo jači "igrači" preuzeli su tu borbu od "škaljaraca" i "kavčana". To je sam vrh mafijaške hobotnice. Iza svih tih brutalnih obračuna krije se preuzimanje kokainskog tržišta. Naredni mjeseci će to i pokazati.", navodi izvor beogradskog medija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.