Ruski avion sa 14 vojnika nestao sa radara
Foto:arms-expo.ru

Iznad Sredozemnog mora

Ruski avion sa 14 vojnika nestao sa radara

Ruski vojni avion "IL-20" sa 14 osoba nestao je sa radara iznad Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

RIA Novosti navodi da se to dogodilo nedaleko od baze Hmeimim u Siriji.

Tass javlja, pozivajući se na saopštenje Ministarstva, da je avion nestao s radara tokom napada četiri izraelska aviona F-16 na sirijske ciljeve u sirijskoj provinciji Latakiji.

U saopštenju se navodi da je veza sa posadom izgubljena u trenutku kada se avion nalazio 35 kilometara od obale Sirije. 

Sudbina članova posade "Iljušina 20" je, za sada, nepoznata, a pokrenuta je operacija potrage i spasavanja, stoji u saopštenju. 

Istovremeno, RIA Novosti javlja, pozivajući se na rusko Minsitarstvo odbrane, da je u vrijeme kada je izgubljena veza s posadom ruskog aviona, registrovano lansiranje raketa sa francuskog broda "Overnj". 

Sirijska protivvazdušna odbrana u ponedeljak je presrela i oborila rakete ispaljene na nekoliko vojnih i civilnih lokacija u oblasti Latakija, javila je agencija Sana. 

Kako se navodi, oboreno je nekoliko raketa. 

Sana je objavila da su mete bili industrijski objekti, dodajući da za sada nije poznato ko je ispalio rakete, prenio je Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.