Potpisan Sporazum za obuku sudija i tužilaca
Ilustracija

Potpisan Sporazum za obuku sudija i tužilaca

Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu Crne Gore i Škola za pravosuđe Italije, potpisali su Sporazum o saradnji za obuku sudija i tužilaca. Kako su saopštili domaći i međunarodni partneri Crne Gore, Sporazum predstavlja osnovu za krajnji cilj- jačanje institucija i ispunjavanje kriterijuma za članstvo u EU.

"Zajednički stvaramo ambijent u kojem obuke jačaju sudstvo time što čine da stručno usavršavanje postaje standarad, u skladu s tim građani će biti sigurniji u zaštiti svojih prava uzdajući se u nezavisnost sudstva i kompetentnost koji uživa povjerenje," saopštila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

"Iskustvo nam govori da pored međuinstitucionalne saradnja moramo jačati i međunarodnu kako bi upoznavanjem primjenom dobrih praksi jačali kvalitet rada državnih tužilaca koji je neophodan u obavljanju tužilačke profesije", saopštio je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

"Sporazum predstavlja podršku vladavini prava u CG. Prethodne tri godine, Evropska unija podržala je Crnu Goru u toj oblasti sa više od 3 miliona eura..... Unija u kontinuitetu podržava sprovođenje reformi pa je sporazum osnova za krajnji cilj - jačanje institucija i ispunjavanje kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji",  saopštila je Marzia Palotta iz Delegacija EU u CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.