Demokrate Pljevlja: Vlast pokazuje da nije dorasla zadatku

Demokrate Pljevlja: Vlast pokazuje da nije dorasla zadatku

Na trećoj sjednici SO Pljevlja, izabrana su radna tijela, odnosno odbori i savjeti. Odbornici Demokratske Crne Gore participiraće u svih sedam skupštinskih odbora, dok će Odborom za ekonomiju, finansije i budžet SO Pljevlja rukovoditi predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Milojica Tešović.

Takođe, predstavnici Demokrata biće zastupljeni u svim savjetima SO Pljevlja, dok će Savjetom za rodnu ravnopravnost rukovoditi Maja Nenadić, članica Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja.

Klub odbornika Demokrata uzeo je učešće i u izradi novog Statuta Opštine i Poslovnika Skupštine, pa je u formiranoj radnoj grupi odbornik Miroslav Anđelić, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Uprkos činjenici što opozicija učestvuje u radnim tijelima, odbornici Demokrata nisu podržali predloge, jer isti ne oslikavaju izbornu volju građana u dijelu odnosa snaga", navode iz ove partije.

Na današnjoj sjednici odbornici Demokrata uputili su izvršnoj vlasti niz odborničkih pitanja na aktuelne teme.

"Ono što je najupadljivije jeste rekonstrukcija ulice Kralja Petra, u kojoj se radovi zakonski sumnjivo izvode pod okvirima adaptacije i čiji se kraj i dalje ne nazire uprkos definisanim rokovima. Na ovaj način ostalo je nejasno zašto se ne koristi projekat plaćen oko sto hiljada eura i zašto se pokušavaju izigrati zakonski propisi na način što se rekonstrukcija  podvodi pod adaptaciju. Za sve to vrijeme brojni privrednici i ugostitelji bilježe značajne gubitke usljed izostanka prometa u glavnoj ulici", navode Demokrate Pljevlja.

Izvršna vlast kako ističu ostala je dužna građanima informacije o ukupnom iznosu novčanih sredstava utrošenih na plate zaposlenima angažovanim po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, što je bio predmet jednog od odborničkih pitanja.

"Ovaj iznos je naročito značajan u periodu nakon potpisivanja ugovora o reprogramu duga sa Poreskom upravom, koji se ne poštuje kako u dijelu otplate, tako i u dijelu zabrane zapošljavanja", saopšteno je.

Takođe, Demokrate su izrazile zabrinutost demografskom slikom u opštini Pljevlja, uz oštru kritiku upućenu lokalnoj vlasti koja je ostala i dalje pasivna kada je u pitanju ovaj dugogodišnji problem. U fokusu pažnje bio je odnos ,,Vektre Jakić" i opštine, "u dijelu ozbiljnih višemilionskih dugovanja i ne preduzimanju koraka u cilju obezbjeđenja tih potraživanja".  

"Već u prva dva mjeseca novog mandata, nelegitimna vlast pokazuje da nije dorasla zadatku i da ništa od onoga što je obećala neće realizovati, kao i da ništa od onoga što je započela neće kvalitetno i blagovremeno dovršiti. Sve se svodi na puko sprovođenje partijskih direktiva i zadovoljavanje partijskih interesa. Slabašne lokalne finansije ne mogu više izdržati alavost DPSa i veoma brzo će biti ugrožene do mjere finansijskog kolapsa", navode iz ove partije.

Klub odbornika Demokrata nastaviće kako kažu, da kroz aktivan rad u odborima, savjetima i na zasjedanjima prije svega stručnim, odgovornim i posvećenim pristupom štiti interese građana Pljevalja.

"U narednom periodu nastavićemo da ukazujemo na pogrešne odluke izvršne vlasti i da djelujemo sa konkretnim rešenjima. Informisaćemo građane o svim bitnim finansijskim pokazateljima i stanjima, koje izvršna vlast pokušava prikriti", zaključuje se u saopštenju Demokrata Pljevlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.