Za jači glas organizacija građanskog društva
Potpisivanje ugovora o saradnji

Novi projekat Fonda za aktivno građanstvo i ambasade SAD

Za jači glas organizacija građanskog društva

Fond za aktivno građanstvo, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, počinje realizaciju programa “Za jači glas organizacija građanskog društva” čiji je cilj jačanje uloge građanskog društva u stvaranju uslova za demokratske promjene i razvoj u raznim društvenim oblastima.

"U fokusu programa je pružanje finansijske podrške nevladinim organizacijama, za projekte iz sljedećih oblasti: osnaživanje i društvena uključenost mladih, ekonomsko i političko osnaživanje žena, osnaživanje nerazvijenih i marginalizovanih zajednica, društveno preduzetništvo, zaštita životne sredine i održivi razvoj, i prevencija nasilnog ekstremizma", saopšteno  je iz Fonda za aktivno građanstvo.

Prvi poziv za projektne prijedloge, sa ukupnim fondom 100.000 dolara biće objavljen danas (17.septembra 2018), a drugi, sa maksimalnim iznosom od 40.000 dolara u novembru.

Fond za aktivno građanstvo će predstaviti program i uslove konkurisanja na  informativnim sesijama u Podgorici, 27. septembra u 11h, u Američkom uglu (KIC Budo Tomović) i u Bijelom Polju 24. septembra u 11:30, u hotelu Franca.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.