URA o tome govorila i prije usvajanja Zakona

"Vlada još jednom pala na ispitu produžavajući rok za izradu planske dokumentacije"

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su danas na odluku Vlade donešenu na njenoj zadnjoj sjednici na kojoj je usvojila izmjene Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, po kojem je rok za izradu planske dokumentacije produžen do 31. decembra.

Oni su podsjetili na njihovo reagovanje u susret donošenja ovog Zakona u Skupštini u kojima su kako navode “isticali svu pogubnost donošenja ovakvog Zakona i nemogućnost njegove primjene u tako kratkom roku”.

“Ukazivali smo da je riječ o neprihvatljivom i skandaloznom zakonskom prijedlogu, koji upućuje na sumnju da je njegov cilj olakšati i ubrzati zakulisno raskubanje najvrjednijih djelova teritorije Crne Gore, poput Buljarice, Kraljičine plaže, Boke, Velike plaže, Solane, obećanih od strane vladinih čelnika ko zna kome i pod uslovima poznatim samo njima. Tada smo skrenuli pažnju koliko je izvodljiva primjena tog Zakona u tako kratkom roku ako je poznato da od 2011. MORT radi Prostorni plan za obalno područje i da kako vidimo još ne uspijeva da ga završi”, istakli su u pokretu URA.

Oni kažu da  sada Vlada i MORT preko svoje političke ispostave Zajednice opština, kojom predsjedava njihov politički kadar želi da odgovornost zbog nedonošenja svih planskih dokumenata prenese na lokalne uprave.

“Zato produžavaju rok do 31. decembra, ocjenjujući tobožnju inicijativu Zajednica opština za produženjem roka opravdanom”, naveli su oni.

Oni zaključuju  da je i ovo reper o ispravnosti vladine politike i o tome koliko je efikasna njena politika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.