Rogami: Požar i dalje aktivan, vatrogasci očekuju pomoć iz vazduha
Foto:Facebook

Rogami: Požar i dalje aktivan, vatrogasci očekuju pomoć iz vazduha

Požar koji je izbio na području Rogama i dalje je aktivan. Vatrogasci su tokom noći odbarnili kuće kojima je prijatila vatra.

"Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada uspjeli su sinoć da požar stave pod kontrolu uprkos jakom vjetru, ali je jutros vatra zahvatila predio preko puta Elmagovih magacina. Dvije ekipe su jutros na terenu kako vatra ne bi ugrozila nijedan objekat. Ništa za sada nije ugroženo i nadamo se da će tako i ostati''- saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Anteni M.

Ranko Racković iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada kazao je TVCG da se očekuje pomoć iz vazduha. Olakšavajuća okolnost je što je vjetar stao.

"Jedan dio je stavljen pod kontrolom, drugi dio požara je otišao visoko u brdo. Teren je nepristupačan, a dvije ekipe su na licu mjesta i rade sve što je u njihovoj moći. Nadam se da će se brzo uključiti i avioni MUP-a da nam pomognu da požar potpuno ugasimo", rekao je Racković.

Otežavajuća okolnost je, kako je rekao, to što se na brdu nalaze dalekovodi što ometa rad avionima.

"Što se tiče ugroženosti vinaograda, nemamo nikakvu informaciju o tome. Čekamo, na ruku nam ide vjetar koji je stao, činimo sve što možemo da požar potpuno ugasimo", rekao je Racković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.