Uhapšen Kotoranin, Šveđanki prijetio pištoljem u njenom stanu
ilustracija

Uhapšen Kotoranin, Šveđanki prijetio pištoljem u njenom stanu

Osnovno državno tužnlaštvo u Kotoru pokrenulo je istragu protiv Sima Markovića zbog sumnje da je upao u stan državljanke Švedske Eme Amande Elizabet Kalas i prijetio joj pištoljem.

Na teret su mu stavljena krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Incident se dogodio 11. septembra, piše Dan.

Šveđanka je u tužilaštvu ispričala da je tog dana, oko 14 časova, došla do zgrade u kojoj je firma “TUI, u kojoj radi, iznajmila apartmane. Kako je kasnila na sastanak, užurbano je ušla u stan kako bi se spremila. Kada je uzela potrebne stvari, izašla je iz apartmana. U momentu kada je zaključavala vrata, pojavio se mladić koji je iznajmljivao apartman iznad njenog. Odgurnuo je vrata i na engleskom joj kazao “čekaj".

Kalas je pojasnila da je po ulasku u apartman vidjela sumnjiv kabl, te da je pomislila da je ovaj mladić došao kako bi ga uzeo.
Kada je ušao u stan, pojasnila je Šveđanka, uhvatio je kvaku stana u kojem je stanovala njena cimerka Hajdi, koja u tom momentu nije bila u stanu.

“Drugom rukom je snažno lupao po vratima. Okrenuo se prema meni i viknuo “gdje su dva momka, što je više puta ponovio””, kazala je Kalas tužiocu.

Kako tvrdi, napadač joj je tada rekao da mu duguje novac, ali ne i po kojem osnovu.

“Ozbiljno sam se uzrujala. Zamolila sam ga da napusti apartman. Pritrčao je k meni i tada sam vidjela da ima pištolj”, pojasnila je Šveđanka.

Kada ga je pitala zašto ima pištolj, napadač ga je okrenuo i usmjerio u njenom pravcu. Ona je tada pozvala menadžerku Anete Kolu.

“Dok sam zvala menadžera, on je i dalje držao pištolj uperen u mene. Razgovor sa menadžerkom je trajao oko 30 minuta. Poslije nekog vremena, taj momak je izašao iz apartmana i trčao je stepenicama gore-dolje, a povremeno se vraćao u apartman, držeći i dalje pištolj. Pištolj je uperio u vrata, prozore i oko mene i veoma glasno je izgovarao riječi na jeziku koji ne razumijem. Prvi put kad je strčao niza stepenice, vikao je da siđem dolje, a to mi je rekao na engleskom jeziku”,  ispričala je Šveđanka.

Kako je dodala, tada je izašla i vidjela da napadač drži pištolj uperen u vrata njene stanodavke, govoreći na engleskom jeziku “pucaću". Nedugo zatim, ispred zgrade je stigla njena menadžerka sa policijom. U tom momentu napadač je bio izašao. Uplašena Šveđanka utrčala je u apartman.

Šveđanka je rekla da je napadač bio u donjem vešu i da je imao brojne tetovaže po tijelu.

Navode Elizabet Kalas potvrdila je i Anete Kolu iz Finske, menadžerka firme u kojoj je Šveđanka radila.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.