BIH: Iskasapio majku pa danima jeo njene djelove, ostatke zakopao na različitim lokacijama
Velić, foto:Screenshot

Za stravičan zločin okrivio crnu magiju

BIH: Iskasapio majku pa danima jeo njene djelove, ostatke zakopao na različitim lokacijama

Sabahudin Velić (33) iz Bosanske Krupe je na saslušanju kazao da je iskasapio majku Nasihu (60) i jeo njeno tijelo jer su mu četiri džina to naredila.

Velić se u petak iz Bosanske krajine Škodom dovezao do Sarajeva i mobilnim telefon pozvao policiju i rekao da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu te je pozvao da dođe po njega.  

Nakon toga, na prijavljenu lokaciju upućena je policijska patrola koja je s velikim oprezom pristupila osumnjičenom i uhapsila ga. Kada su ga doveli u stanicu, Sabahudin je, saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, potpuno hladan kazao da je majku zaklao i da je prepolovio njeno tijelo.

Kako je saslušanje odmicalo, istražitelji su čuli detalje zločina koji ih je veoma potresao. Naime, osumnjičeni je na zaprepaštenje isljednika kazao da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesrećne žene, dok je ostatak, navodno, rasparčao, zapalio, a potom zakopao na različitim lokacijama oko kuće.

cdcbf8ba2b77c2c32d9851c13d5f48ef640x360

Mašinama tražili ostatke nesrećne žene

Istražitelji nisu mogli vjerovati šta čuju pa su isprva njegove izjave uzeli s rezervom. Kada su pitali Sabahudina zašto je ubio majku, on je kazao da je pod uticajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini!

Nakon ove jezive izjave sarajevski policajci su odmah kontaktirali kolege iz MUP-a USK, koji su cjelu noć provjeravali vjerodostojnost izjave kanibala, a u međuvremenu je i njegov brat V. I. nazvao pripadnike MUP-a USK te kazao da sumnja da je Sabahudin ubio majku i da mu je to saopštio putem telefona prije nego što se predao policiji.

Tokom noći Sabahudin je prevezen u Bosansku Krupu, gdje je odveden na rekonstrukciju zločina da bi pokazao gdje se nalaze dijelovi tijela njegove majke, ali se nije mogao sjetiti tačnih lokacija. Nekoliko bagera prekopavalo je okolinu kuće Velića i širi lokalitet, a u subotu popodne pronađeni su dijelovi tijela nesrećne žene.

Kako nezvanično saznaje Avaz, Velić, navodno, pati od određene duševne bolesti. On je nakon rekonstrukcije odveden u Tužilaštvo USK, gdje je ponovo saslušan. Tužilac je naredio i njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje da bi se utvrdilo je li uračunjiv.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.