Đeljošaj: Albanska Alternativa će imati odbornika u Podgorici do kraja mandata
Nik Đeljošaj

Novi predsjednik Albanske Alternative u razgovoru za Kodex

Đeljošaj: Albanska Alternativa će imati odbornika u Podgorici do kraja mandata

Albanska Alternativa je partija koja, u svojih 12 godina parlamentarnog trajanja, ima kontinuitet u političkom djelovanju pa tako treba posmatrati i promjene na njenom čelu, kaže za Kodex novoizabrani predsjednik Albanske Alternative Nik Đeljošaj i dodaje da je to partija koju čine albanski intelektualci iz svih crnogorskih opština u kojima žive Albanci.

“Albanska Alternativa ne zavisi u svojem djelovanju od toga ko će biti njen predsjednik. Albanska Alternativa je partija koja je u svakom momentu znala da ozbiljno i odgovorno donosi svoje odluke i u svojim odlukama rijetko kad je griješila. Možda će se razlika  osjetiti u kreativnosti i pristupu  ali AA svoje odluke donosi na partijskim organima baš kao i način na koji će se politički odrediti prema svim pitanjima.” kaže za Kodex novoizabrani predsjednik AA Nik Đeljošaj. 

Zvanje predsjednika stranke, kaže Đeljošaj, predstavlja mu veliku odgovornost ali dodaje da je ponosan na saradnike koji su mi jednoglasno ukazali povjerenje. Osnovni cilj Albanske Alternative jeste da partija bude zastupljena u svim lokalnim parlamentima u opštinama u kojima žive Albanci. Albanska Alternativa ima  odbornike u Tuzima, Podgorici, Plavu i Gusinju.

“Naravno da ćemo na narednim parlamentarnim izborima da održimo kontinuitet i rast koji imamo od izbora do izbora i da ćemo biti najjača albanska partija i imati direktnog predstavnika u Skupstini Crne Gore. Naš politički prioritet je da u potpunosti ispunimo koalicioni sporazum sa partnerima na državnom nivou i privučemo investicije u opštine gdje žive Albanci kao i puna integracija Albanaca u institucije sistema.” kaže Đeljošaj.

25fe2c5fecd84a6d84db386f6d5e8068

Ponosan na saradnike koji su mu jednoglasno ukazali povjerenje

Albanska Alternativa će priliku da potvrdi riječi svog predsjednika imati već na prvim lokalnim izborima u Tuzima. Albanska Alternativa je druga po snazi partija u Tuzima. Realno, u Tuzima postoje dvije velike partije DPS i AA, kaže Đeljošaj i dodaje da će se između ovih partija voditi politička utakmica koja će odrediti pobjednika u Tuzima.

“Ukoliko građani budu glasali slobodno i na osnovu rezultata u radu u ostvarivanju punopravne opštine, onda će glasati Albansku Aalternativu. Istraživanje iz početka septembra pokazuje da je snaga AA i DPS-a u Tuzima izjednačena i vjerujemo da ćemo pobjediti. Prioritet će biti i da ostale manje albanske partije budu sa nama u koaliciji i da zajedno rukovodimo opštinom Tuzi.” - kaže Đeljošaj za Kodex.

Albanska Alternativa ima i odbornika u skupštini Glavnog grada i upravo Đeljošaj pokriva to mjesto. Kaže da je to samo jedan u nizu istorijskih uspjeha Albanske Alternative. Nakon 20 godina pokušavanja različitih albanskih stranaka da osvoje odborničko mjesto u Podgorici Alternativa je uspjela u tome. I nekome je to očigledno zasmetalo, kaže Đeljošaj pa su izmislili lažnu dilemu da li nakon izbora u Tuzima mogu nastaviti kao odbornici u Glavnom gradu.

“Kažem lažnu dilemu je je ona i nacionalistička i pokušaj da se etnički očisti Skupština Glavnog grada bez ijednog pravnog argumenta, sem lične mržnje nekoga prema Albancima ili odbornicima lično. Ovu lažnu dilemu nijesmo ni željeli da komentarišemo, ali ću ovom priilikom objasniti i neću više, Zakon o izboru odbornika i poslanika je jasan u kojim slučajevima odborniku prestaje mandate. Svako ko umije da čita i interesuje ga neka pročita član zakona koji ovo određuje. Jasno i glasno, AA će imati odbornika u Skupštini Podgorice do kraja mandata Skupstina jer to nam omogućava zakon, a imaćemo ga i nakon isteka mandata jer AA ima svoj opštinski odbor u Podgorici i ponovo ćemo osvojiti najmanje jedan mandat na izborima 2022 godine. Najžalosnije u ovome je licitiranje sa prebivalištem odbornika, volio bih da znam ko je taj koji me prati i zna moje prebivalište, moju adresu pa me pominje javno u ovom kontekstu? Sve u svemu lažna dilema, sa kojom treba da se bave oni koji su plaćeni da lažnu dilemu predstave u javnosti kao otvoreno pitanje.”zaključuje za Kodex novi predsjednik Albanske Alternative.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.