Granični prelaz Vitaljina biće potpuno rekonstruisan do 15. aprila
Foto: Radio Jadran

Zatvaranja 24. septembra

Granični prelaz Vitaljina biće potpuno rekonstruisan do 15. aprila

Iako su prvobitno iz resornog Ministarstva Hrvatske najavili da će ovog vikenda, zbog nastavka rekonstrukcije, zatvoriti granični prelaz Vitaljina, između te zemlje i Crne Gore, saobraćaj će biti zatvoren tek sljedećeg ponedjeljka, 24. septembra.

"Granični prelaz Vitaljina biće ponovo zatvoren za promet 24. septembra 2018. godine, u 7 sati. Produženje od sedam dana dato je iz razloga što se očekuje dalje smanjenje prometa nakon 17. septembra 2018.", kazali su Radiju Jadran u Sektoru za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza Ministarstva financija Hrvtaske.

Ove sezone, privremeno je bio otvoren stari crnogorsko-hrvatski prelaz Kobila-Vitaljina, a mirovalo je, nakon šestomjesečnih radova, gradilište novog prelaza na hrvatskoj strani.

Kako nam u hrvatskom Ministarstvu financija, do sada su za novi prelaz „učvršćivali pokos, što je vrlo zahtjevno zbog poroznog tla“:

"Naišlo se već na nekoliko kaverni koje uvijek usporavaju radove, jer ponekada planirana oprema i način izvođenja radova moraju se prilagođavati novim okolnostima", objašnjavaju oni za Radio Jadran.

U narednom razdoblju, kako dodaju, cijelo područje budućeg graničnog prelaza postaće gradilište, pa saobraćaj neće biti moguć. Učvršćivaće nagib, nasipaće plato i graditi instalacije.

Posao od planiranih 3,3 miliona eura na kraju će premašiti tu cifru:

"Vrijednost radova dobijena je u javnom nadmetanju, ali biće odstupanja od ugovorene cijene zbog navedenih razloga. Planiramo završiti granični prelaz u potpunosti do 15. aprila 2019. godine. Nakon otvaranja, granični prelaz Vitaljina imaće četiri putničke trake s mogućnošću preusmjeravanja prometa", obrazložili su iz hrvatskog Sektora za izgradnju i održavanje graničnih prelaza.

Takođe, biće izgrađeni svi objekti za kvalitetno obavljanje graničnih procedura pregleda putnika i vozila po pravilima Evropske unije na vanjskoj granici EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.