Ko bi rekao: Ovih pet stvari privlače sve muškarce
Ilustracija

Ko bi rekao: Ovih pet stvari privlače sve muškarce

Neke sasvim neočekivane stvari biće mu vrlo zanimljive. Ne "padajte" na predrasude, iskoristite savjete.

Smijeh je sve, samo ne grijeh 

Američki naučnici dokazali su kako osmijeh pozitivno utiče na partnera, odnosno na dio njegovog mozga koji je povezan s nagrađivanjem i pohvalama. Osim toga, smijeh je zaista lijek – između ostalog i za ljubav! Dokazano je da muškarce više privlače žene koje se smeju njihovim šalama, za razliku od onih koje su ravnodušne ili (isuviše) ozbiljne. 

Govorite tiho i nježno 

Muškarci su osjetljivi na boju glasa žena. Ako imate piskutav ili mazno-zavodljiv glas (poput Merli Monro), momci će to vrlo brzo primijetiti. Uostalom, budete li pričali tiho, moraće da vam se opasno probližiti kako bi vas čuo, a kad se onda u priču uplete i vaš parfem koji neće moći ne primijetiti, sve vam je jasno...

 Vaša "muška" strana

 Žene koje se svako malo rasplaču, nisu posebno privlačne muškarcima. Znači, veče na kauču uz srceparajuće ljubavne limunade provedite s prijateljicama. S dečkom radije (stisnite zube) i pogledajte neki napeti triler ili akcijski film. 

Lady in red

 Ako želite da vas muški rod primijeti, obucite crvenu haljinu – naime, naučno je dokazano da muškarci pokazuju veće seksualno zanimanje za ženu u crvenoj haljini, nego u odjeći bilo koje druge boje.

 Ne skrivajte obline 

Vaš dragi sigurno neće primijetiti (niti vam zamjeriti) ona tri kilograma viška kojih se toliko želite riješiti pa u poslednje vrijeme tražite da ugasi svijetlo prije vrućih igrica među čaršafima. Većina muškaraca više voli žene s pravim oblinama, a ne mršavice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.