HGI : Modernizacija aerodroma prioritet za razvoj turizma
Foto: Kodex

HGI : Modernizacija aerodroma prioritet za razvoj turizma

Predsjedništvo Hrvatske građanske inicijative(HGI) saglasno je da modrenizacija aerodroma Crne Gore predstavlja jedan od prioriteta u strategiji razvoja turističke privrede Crne Gore, sa posebnim osvrtom na tivatski aerodrom.

Predsjedništvo HGI je pozitivno ocijenilo transparentnost postupka i otvorenost nadležnih da prezentuju javnosti Nacrt koncesionog akta.

"Ono što je važno za HGI, a za što se od samog početka zalažemo je da aerodromi ostaju u vlasništvu države, bez kreditnih zaduženja. Od posebne važnosti za HGI je i budući status zaposlenih, čemu ćemo dati lični doprinos da to pitanje bude adekvatno riješeno. Svakako zalgaćemo se da i lokalna zajednica i njen interes precizno budu definisani koncesionim aktom.  

Svjesni smo da je dugogodišnje upravljanje aerodromima, bez jasne vizije i određivanja prioriteta,  u značajnoj mjeri doprinijelo da, infrastrukturno, aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta", kažu iz HGI.

Dodaju i da će aktivnim zalaganjem i konkretnim predlozima doprinijeti daljem usaglašavanju predloženog  Nacrta koncesionog akta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.