Radnici Solane traže isplatu zaostalih primanja
Foto: CZIP

Radnici Solane traže isplatu zaostalih primanja

Bivši radnici ulcinjske Solane okupili su se danas pred kapijom propalog preduzeća, koja svojim radnicima nije isplatila zaostala primanja. Oni traže od države da konačno riješi problem, njih 70 koji su u ovom preduzeću proveli tri decenije, a danas ne mogu u penziju.

Predstavnik Sindikalne organizacije radnika Solane, Saša Mitrović kaže da radnici ne mogu da odu u penziju zbog šest godina nespojenog radnog staža.

Dodaje da za četiri godine im je isplaćeno hiljadu i četiristo eura, a duguje im se milion i trista hiljada. Mitrović apeluje na stečajnu upravu i sve nadležne da im isplate zaostala primanja.

Na protestu se čulo da će nakon tri godine mirovanja ponovo biti pokrenuta prodaja solane u čemu budući penzioneri vide svoju šansu. Radnici koji su iz Solane izašli 2014, kada je posljednji put bila berba soli, smatraju da je to jedini put da se izmire svi povjerioci.

Iz Unije slobodnih sindikata ovakav odnos države prema nekadašnjim radnicima Solane, oštro osuđuju.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.