Demokrate  ostaju privrženi evropskoj budućnosti Crne Gore
Foto: Demokratska Crna Gora

Seminar „How Europe works“

Demokrate ostaju privrženi evropskoj budućnosti Crne Gore

Predstavnici Demokratske Crne Gore boravili su od 10. do 14. septembra u Tivtu, gdje su učestvovali na seminaru „How Europe works“ u organizaciji Instituta „Robert Šuman“, Fondacije „Konrad Adenauer“ i „Vilfrid Martens“ Centra za evropske studije, saopštile su Demokrate.

"Ispred Demokrata, na ovoj seriji predavanja eminentnih predavača, a na temu upoznavanja sa institucijama EU iz prve ruke, prisustvovali su: Valentina Minić, poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore, Duško Stjepović, šef Press centra Demokrata, Miloš Kopitović, predsjednik OO Demokrata Ulcinj, Radivoje Vuković, odbornik Demokrata u SO Šavnik i Branko Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada", saopštili su.

Korisna iskustva i nadprosječno znanje na datu temu sa polaznicima ovog seminara, kako su naveli, podijelili su ugledni predavači, bivši i sadašnji političari, ali i predstavnici organizatora koji imaju široko znanje iz EU politike i srodnih odnosa u okviru EU.

"Ovaj seminar, kako je i sami organizator naznačio u njegovom predstavljanju, organizuje se za mlade i perspektivne političare, kako bi unaprijedili svoje znanje iz poznavanja institucija Evropske unije, ali i stvorili kontakte i povezali se sa političarima iz Evrope i službenicima iz EU institucija. Seminar u Tivtu bio je samo prvi, više teorijski dio seminara, a drugi dio će biti praktični i odvijaće se za iste polaznike u Briselu sredinom oktobra, kada će imati priliku da posjete najznačajnije institucije Evropske unije i u praksi potvrde sve ono o čemu su u Tivtu učili", naveli su.

Inače, kako su naveli, Institut „Robert Šuman“, sa sjedištem u Budimpešti, najpoznatiji je obrazovni centar za političare, naročito one koji pripadaju tzv. EPP porodici, odnosno Evropskoj narodnoj partiji, kao najbrojnijoj grupaciji političkih partija u Evropskom parlamentu. Promocija evropskih vrijednosti ujedno je i sredstvo i cilj ovog instituta sa velikim kredibilitetom i značajnom istorijom.

"Demokratska Crna Gora i ovom prilikom na djelu pokazuje da ostaje privržena evropskoj budućnosti Crne Gore, najznačajnijim vrijednostima moderne i demokratske Evrope, ali i našim tradicionalnim vrijednostima koje se sve moraju čuvati i njegovati u našem društvu. Radi prosperiteta svih nas i naše države", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.