U udaru tajfuna na Filipinima 12 mrtvih
Foto: N1

Raste broj stradalih

U udaru tajfuna na Filipinima 12 mrtvih

Najmanje 12 osoba poginulo je na Filipinima u udaru tajfuna Mangkhut, potvrdili su zvaničnici.

Navedeno je da je najviše smrtno stradalih na sjeveru gdje je pokrenut veliki broj klizišta. Među stradalim u Nueva Vizcayi je i dijete. Na tom području dvije osobe se vode kao nestale. Postoji zabrinutost da bi broj stradalih mogao biti povećan, javlja Anadolija.

Tajfun je u subotu zahvatio sjever Filipina, a pljuskovi i jaki vjetrovi su prekinuli snadbijevanje električnom energijom.

Iz Nacionalnog vijeća za smanjenje rizika i upravljanje kriznim situacijama (NDRRMC) ranije je saopšteno da su u pokretanju klizišta poginula dva uposlenika ureda za hitne situacije. Jedna djevojčica utopila se u rijeci Marikina.

Iz NDRRMC-a je navedeno i da je na području Cordillera pokrenuto više od 40 klizišta.

Tajfunom je pogođeno više od pet miliona ljudi, a više od 64.000 osoba evakuisano je na sigurno područje. Otkazan je i veliki broj letova na tom području. Na području grada Baguio nestalo je šest osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.