Dok je Beranac na liječenju, policija u njegovoj kući pronašla oružje, municiju, praškastu materiju...
Berane

Pretres izvršen danas

Dok je Beranac na liječenju, policija u njegovoj kući pronašla oružje, municiju, praškastu materiju...

Službenici beranske policije danas su pretresom prostorija koje koristi V.R. (34) iz Berana pronašli i oduzeli oružje, municiju, kao i praškastu materiju čija će se sadržina utvrditi vještačenjem i druge predmete.

"Policijski službenici su pronašli i oduzeli: poluautomatsku  pušku cal. 7,62 mm sa 17 komada municije u okviru, pištolj marke „Browing“ cal.  9 mm sa 13 komada municije u okviru, osam komada pištoljske municije cal. 7,65 mm, 31 komad pištoljske municije cal. 7,62 mm, 51 komad lovačke municije cal. 12 mm, dva okvira od poluautomatske puške, praškastu materiju nepoznate supstance braon boje težine 488,4 grama, praškastu materiju bijele boje težine 74,2 grama, praškastu mateiju žute boje težine 46,1 gram, fišektar za lovačku municiju i lovački ranac", saopštila je Uprava policije.

Pronađeni i oduzeti oružje, municija, praškaste materije i ostale stvari biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, dodaje se u policijskom saopštenju.

V.R., kako su kazali iz policije, nije zatečen na mjestu pretresa jer se nalazi na bolničkom liječenju u zdravstvnoj ustanovi.

"Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama od V.R. je oduzeta putna isprava do dobijanja nalaza vještačenja.O događaju su obavješteni državni tužilac u ODT u Beranama i državni tužilac u VDT u Bijelom Polju. Prikupljenja su obavještenja od lica koja su zatečena na mjestu pretresa. Državni tužilac u ODT u Beranama će se u odnosu na oduzete predmete izjasniti nakon dobijenih nalaza vještačenja u Forenzičkom centru", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.