Albanija dobila nacionalnu aviokompaniju Air Albania, danas prvi let
Foto:Anadolija

Albanija dobila nacionalnu aviokompaniju Air Albania, danas prvi let

Svečanom ceremonijom održanoj sinoć u Tirani Albanija je dobila svoju prvu i nacionalnu aviokompaniju Air Albania, koja je osnovana u partnertvu sa turskom aviokompanijom Turkish Airlines.

Ceremoniji na Međunarodnom aerodromu "Majka Tereza" u Tirani prisustvovali su premijer Albanije Edi Rama, ambasador Turske u Albaniji Murat Ahmet Joruk, ministri u Vladi Albanije, čelnici Turkish Airlinesa, te broje zvanice.

Rama je u obraćanju istakao kako je ovo jedan veoma značajan trenutak za Albaniju, te istakao kako je danas realizovan projekat koji je dugo vremena bio smatran kao teško ostvarivi san.

Istakao je kako je THY kao partner albanske nacionalne aviokompanije bez ikakve sumnje jedan globalni akter na ovom polju, te kompnija koja ima dugoročnu strategiju.

“Definitivno bez inicijative turskog predsjednika Erdogana i njegove velikodušne podrške mi danas ne bi bili na ovom mjestu”, rekao je Rama.

2018091523237305937218580Web

Edi Rama, foto:Anadolija

Turski ambasador Joruk istakao je kako je Albanija danas svojom nacionalnom aviokompanijom sa Turska formirala jedan most i putem vazdušnog prostora, te kako je Turska dugogodišnji prijatelj Albanije.

Ambasador Joruk je istakao kako vjeruje da će osnivanjem albanske nacionalne aviokompanije iz dana u dan biti sve jača saradnja dvaju zemlja na ekonomskog, kulturom, turističkom, ali isto tako na drugim poljima.

2018091523237305937218571Web

Pisutnima se kratko obratio i član Upravnog odbra Turkish Airlinesa Mithat Grkem Aksoj, a on je poručio kako je albanski narod za Tursku uvijek imao posebno mjesto.

“Mogu kazati da je aviokompanija samo jedan početak. U Albaniji ćemo ostvariti još mnogo drugih investicija”, rekao je Aksoj.

Sa Međunarodnog arodroma "Majka Tereza" u Tirani danas će biti ostvaren i prvi let Air Albania kojim će 80 albanskih studenata odputovati za Istanbul.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.