Novi helikopteri će zadovoljiti potrebe građana
Foto:Vlada CG

"Sposoban vazduhoplov"

Novi helikopteri će zadovoljiti potrebe građana

Kanadska privredna korporacija (CCC) i naše kolege u kanadskoj ambasadi veoma su zadovoljni dostavom tri ,,bel“ helikoptera Ministarstvu odbrane i avijaciji Vojske Crne Gore, kazali su Pobjedi iz kompanije ,,Bel“, koja je proizvođač helikoptera koji su prije dva dana stigli u Crnu Goru.

U ovoj kompaniji ističu da ih raduje uspješna realizacija ugovora između Ministarstva odbrane i Kanadske privredne korporacije.

- Predviđamo dosta misija koje će moći da se obavljaju sa ovom flotom vazduhoplova - od vatrogasnih, misija traganja i spašavanja, hitnih medicinskih usluga i mnogih drugih. Ali, najvažnije je što će služiti crnogorskim građanima - kazala je predstavnica kompanije ,,Bel helikopters“ Keiša Njutn.

Dodaje da je zahvaljujući kanadskoj ambasadi u Beogradu, koja je zadužena i za konzularne poslove u Crnoj Gori, koordinacija između Ministarstva i CCC bila odlična.

- To je bio istinski kolektivni napor i zadovoljni smo što smo imali priliku da radimo sa našim cijenjenim kolegama i radujemo se dugoj i plodonosnoj saradnji sa Crnom Gorom i ubuduće - kazala je Njutn.

Govoreći o letilicama koje je kupila Crna Gora, ,,bel 412 EP“ i savremeniju verziju ,,bel 412 EPI“, predstavnica kompanije ,,Bel“ kaže da će pomenuta flota zadovoljiti potrebe crnogorskih građana.

- ,,Bel 412 EP“ je potpuno sposoban vazduhoplov koji će moći da obezbijedi veliku podršku u koordinaciji sa ,,bel 412 EPI“. Flota 412 moći će da podrži sve misije vazduhoplovstva Vojske Crne Gore kako bi zadovoljile potrebe građana vaše zemlje - zaključila je Njutn za Pobjedu

Dva nova višenamjenska helikoptera ,,bel 412 EPI“ , namijenjena Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore, stigla su u ponedjeljak u Crnu Goru. Kako je saopšteno iz Vlade, novi helikopteri predstavljaju najznačajnije opremanje crnogorske vojske od obnove državne nezavisnosti i potvrdu odlučnosti Crne Gore da u okviru NATO-a jača svoje sposobnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.