Bijelo Polje: Odgođeno suđenje policajcu iz Srbije osumnjičenom za prebijanje maloljetnika
Ilustracija

Bijelo Polje: Odgođeno suđenje policajcu iz Srbije osumnjičenom za prebijanje maloljetnika

Pripremno ročište za suđenje službeniku MUP-a Srbije Vladanu Sekuliću, kojeg sumnjiče da je u novembu 2016. godine, teško povrijedio maloljetnog Rožajca F.M. odgođeno je danas u Višem sudu u Bijelom Polju, jer se nijesu pojavili ni okrivljeni ni oštećeni.

Kako je novinarima kazao advokat oštećenog Velija Murić, branilac optuženog je podnio prijedlog sudu da predmet ustupi srpskim pravosudnim institucijama.

On je rekao da ne očekuje da će porodica njegovog klijenta pristati na taj zahtjev jer ne vjeruju da će doživjeti punu pravnu zaštitu.

„Oni ne vjeruju da bi srpske vlasti rasvijetlile ovaj slučaj u prvom redu zbog činjenice da se događaj desio od pripadnika srbijanske policije na teritoriji Crne Gore“, rekao je on.

U optužnici se navodi da je maloljetnika F.M., dok se nalazio u automobilu sa Mersudinom Murićem, teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije.

Maloljetni F.M. je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - prostrijelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini srpsko- crnogorske granice.

Novo pripremno ročište zakazano je za 12. oktobar kada će se odlučiti da li će se predmet ustupiti Srbiji ili će se suditi u Bijelom Polju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.