Pljevlja: Postavljen kamen temeljac za novu stambenu zgradu
Foto: Info biro

Penzinerima 20 stanova

Pljevlja: Postavljen kamen temeljac za novu stambenu zgradu

U Pljevljima počela gradnja stambene zgrade u kojoj će 20 stanova, po povoljnoj cijeni, pripasti penzionerima.

Kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade, u kojoj će većina stanova pripasti penzionerima, postavljen je u Pljevljima.

Stanovi će penzionerima biti na raspolaganju po cijeni od 375 eura po kvadratu, a rok za završetak radova je 210 dana.

Zgrada na lokaciji koju je besplatno ustupila Opština, imaće 38 stanova, od kojih će 20 pripasti penzionerima, pet zaposlenima u lokalnoj upravi, a ostatak će biti namijenjen tržištu.

 "Nadam se da će ova izgradnja biti početni korak da se u Pljevljima izgradi više ovakvih objekata" kazao je predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić.

Kako je saopšteno iz Fonda PIO, Vlada Crne Gore je izdvojila 300.000 eura za ovu namjenu.

Predsjednik Udruženja penzionera Pljevlja Vukadin Damjanović, kazao je da 100 pljevaljskih penzionera nema riješeno stambeno pitanje i izrazio zadovoljstvo zbog početka radova na prvoj zgradi za penzionere u Pljevljima.

Takođe, Vlada je opredijelila i 100.000 eura za 88 stanova za penzionere u Podgorici, kao i 36.000 eura za nabavku zimnice, odnosno jagnjećeg mesa za penzinere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.