Tijela migranata isplivala na obale Sredozemnog mora
Ilustracija

Tijela migranata isplivala na obale Sredozemnog mora

Dvadeset i jedno tijelo, za koje se vjeruje da su migranti koji su poginuli prilikom pokušaja da dođu do Španije, isplivalo ovog mjeseca na obale Sredozemnog mora.

Time je broj ukupno nastradalih ove godine u Sredozemnom moru porastao na 1.586, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM), prenio je Rojters.

Ostaci devet subsaharskih Afrikanaca pronađeni su 4. septembra na obali u blizini Marse Ben Mhindi, u alžirskoj provinciji Tlemsen, oko 200 kilometara od španske obale.

Narednog dana pronađena su još četiri tijela na susjednoj plaži Saidia preko puta granice sa Marokom.

Ostaci šest migranata, uključujući dvije žene i jedno dijete pronađeni su 10. septembra u Driuču, u blizini Nadora, u Maroku, saopštio je IOM.

Tijelo jedne žene pronađeno je na plaži Las Salinas u Roketas de Maru, u Almeriji 11. septembra, a tijelo mladog subsaharskog Afrikanca pronašli su ribari u blizini Almadrabe, u španskoj enklavi Seuti 13. septembra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.