Na svadbu sa  zlatom i narodnom nošnjom od 8453 eura?
Foto: Uprava Carina Srbije

Dvojica njemačkih državljana romske nacionalnosti

Na svadbu sa zlatom i narodnom nošnjom od 8453 eura?

Carinici su na administrativnom punktu Merdare, spriječili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i narodne nošnje u vrijednosti većoj od milion dinara (8453 eura), saopštila je Uprava carina.

Kada je na carinsku kontrolu pristigao „reno“ njemačkih registarskih oznaka kojim su iz Đakovice ka Minhenu putovala dvojica njemačkih državljana romske nacionalnosti, na pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da osim ličnih stvari nemaju ništa.

Nakon detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbama koje su se nalazile u gepeku pronađena je romska narodna nošnja, kao i prazne kutije od nakita.

Na pitanje carinika gdje se nalazi nakit iz kutija, stric i sestrić su prvo odgovorili da ga je „snajka odnijela avionom“.

Međutim, ubrzo u nastavku kontrole, nakit je otkriven u naslonu za ruku između vozačevog i suvozačevog sjedišta, a putnici su rekli da su ga ponijeli sa sobom na svadbu, prenosi Fonet.

Vrijednost robe među kojom su bile ogrlice sa skupocenim dukatima, narukvice, prstenje, ali i vjenčanica i drugi materijali za nošnju, procijenjena je na iznos veći od milion dinara (8453 eura).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.