Bojanić: Ko o čemu, svojevrsni politički kleptomani i licemjеri o poštenju
Miloš Bojanić

Bojanić: Ko o čemu, svojevrsni politički kleptomani i licemjеri o poštenju

Ko o čemu, svojevrsni politički kleptomani i licemjеri o poštenju. Tako je Miloš Bojanić, član press centra Demokrata, reagovao na Mihaila Anđušića, poslanika Demokratske partije socijalista, koji je Demokrate pitao koja je mjera poniženja koju su spremni da podnesu zarad fotelja.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Prosto nevjerovatno, ali dešava se i to da grobari crnogorske industrije i privrede imaju obraza da spočitavaju nekome nešto i da govore o devastaciji preduzeća. Partija koja je iznjedrila organizovanu kriminalnu grupu, čiji su predsjednici opština optuženi i osuđeni, ili im se sudi za milionske pronevjere i zloupotrebe službenih položaja, a pojedini su čak, po sopstvenom priznanju, šefovi organizovane kriminalne grupe, propovjeda o materijalnom interesu. Ako ste vi zaboravili, mi nismo i nećemo zaboraviti uništene fabrike, ugašene proizvodne pogone i hiljade radnika koji su ostali na ulici. Ili ste možda zaboravili da ste uništili vojno brodogradilište Arsena i podigli turistički kompleks? Na mjestu nekadašnjeg Radoja Dakića podigli ste trgovinski lanac.  A gdje su  Titeks,  Marko Radević, Košuta, Vukno, brodogradilište Jadran, ,Jugooceanija, solana Bajo Sekulić, Primorka, Prvi decembar, Obod, ciglana Rudeš? Kao što je svima dobro poznato, ovo je samo mali dio industrije koju ste vi rasprodali i uništili zarad ličnog interesa i profita, pri tome stičući enormno bogastvo.

Pošto ste izgleda izvrsni poznavalac dešavanja, kako na lokalanom, tako i na državnom nivou, možete li nam reći šta mislite o kreativnosti Vaših partijskih kolega iz Opštinske organizacije Bar? Ako Vam je to promaklo, evo da Vam kažem da ste, po sopstvenom priznanju Vaših kolega, član i funkcioner otpisane kvantaške grupe! Vjerovatno je to samo još jedna u nizi vaša unutarpartijska podjela. Šta god da je u pitanju, očigledno je da Vaše kolege sa lokala za pune četiri godine nisu skupili hrabrosti da potpišu imenom i prezimenom makar jedno saopštenje, ali su nam uljepšali dan.

Nego, pošto ste tako analitični kada su u pitanju dešavanja na javnoj sceni, da li bi ste mogla da nam objasnite pogubnu politiku privatizacija koju je sprovela i za koju se i dalje svim snagama zalaže partija čiji ste član? Zapravo, ne morate da se trudite, pošto su građani na sopstvenoj koži osjetili pljačkaše privatizacije koje ste sproveli širom Crne Gore, od Ulcinja do Pljevalja. Eto, ostali su još samo Aerodromi Crne Gore. Možda možete da objasnite kako je moguće da se koncesionaru isplati da plaća koncesiju, da modernizuje i ostvaruje profit, a sa druge strane, da se nama ne isplati da direktno osvarujemo i povećavamo profit? Kako je moguće da nam se ne isplati da ulažemo u modernizaciju aerodroma uz pomoće Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je i ponudila 50 miliona eura kredita za potrebnu modernizaciju Aerodoma Tivat i to bez državne garancije? Dakle, umjesto da čuvate i razvijate vitalne resures u državnom vlasništvu, vi se po starom i isprobanom receptu odlučujete za rasprodaju đedovine i sopstvene države!

Još nešto. Kada slijedeći put odlučite da izgovorite ili napišete riječ ,,ponižinje”, sjetite se prvo sebe i trenutka kada se sebe ponizili za cio život. Govoriti o poniženju i licjemerstvu, a pritom dići ruku i glasati da se sopstvenom stricu skine imunitet je sramno i ponižavajuće. Jasno je da je Vaš glas protiv rođenog strica motivisan slabošću čovjeka u Vama, koji je radije izabrao da ostane u poslaničkoj i partijskoj fotelji. Umjesto porodice, obraza i časti izabrali ste poslaničku platu, funkciju i privilegije. Od Vas nas to i ne čudi toliko, jer politika Vaše partije i jeste polarizacija Crne Gore, dijeljenje i svađanje braće, unošenje zle krvi, netrpeljivosti i mržnje među građanima. Ali zaboravili ste da je svak rođen da po jednom umre, a čast i bruka živje dovjeka".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.