Rus prekoračio brzinu, pokušao da podmiti policajca sa 100 eura, pa uhapšen
Ilustracija

Cetinje

Rus prekoračio brzinu, pokušao da podmiti policajca sa 100 eura, pa uhapšen

Cetinjska policija je prilikom vršenja redovne saobraćajne kontrole, lišila slobode lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo davanje mita i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Naime, službenici OB Cetinje su, 11.septembra vršeći redovne kontrole saobraćaja od u mjestu Belveder na magistralnom putnom pravcu  Podgorica – Cetinje, zbog prekoračenja brzine zaustavili vozilo marke „VW Passat” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.B. iz Rusije.

"Prilikom podnošenja prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja, D.B. je službenicima saobraćajne policije OB Cetinje ponudio novac u iznosu od 20 eura, kako bi ga pustili da nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac, nakon čega je ovo lice ponudilo još 20 eura, kako bi ga policijski službenici pustili na nastavi dalje kretanje. Policijski službenici su odbili da prime novac i  tom prilikom mu objasnili proceduru uplate novčane kazne", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje u saopštenju za ovo vrijeme u zaustavljenom vozilu na mjestu suvozača nalazila se majka ovog lica, A.B. (54) iz Rusije, koja je navedeni događaj snimala i fotografisala, što je  primjetio policijski službenik "koji je tom prilikom prišao vozilu i upozorio gospođu da vrši neovlaščeno snimanje i fotografisanje".

"D.B. je prišao policijskom službeniku uhvatio ga za ruku i povukao ga od svog vozila. Policijski službenik je prema D.B. upotrijebio sredstva prinude – fizičku snagu i sredstva za vezivanje, odvodeći ga do službenog vozila. Ovo lice je tom prilikom reklo A.B. da policijskim službenicima ponudi novac u iznosu od 100 eura, kako bi ga pustili da nastavi kretanje", saopšteno je iz policije.

D.B. je priveden u službene prostorije OB Cetinje od kojeg su u prisustvu prevodioca prikupljenja potrebna obavještenja, a obavještenja su prikupljena i od A.B.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se D.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo davanje mita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.