Makron predstavio plan za borbu protiv siromaštva: Daćemo im mogućnost da rade, a ne pomoć
Emanuel Makron

Makron predstavio plan za borbu protiv siromaštva: Daćemo im mogućnost da rade, a ne pomoć

Francuski predsjednik Emanuel Makron, kojeg mnogi smatraju liderom bogatih, predstavio je danas plan za borbu protiv siromaštva vrijedan osam milijardi eura.

"Ne želim plan kojim ćemo pomoći siromašnima da žive bolje siromašni. Želim da im damo izbor i mogućnost da više ne budu siromašni", kazao je u četvrtak Makron, javlja Anadolija.

Plan je fokusiran na bolje obrazovanje siromašne djece i pružanje pomoći nezaposlenim ljudima kako bi se vratili na posao, a ne samo na finansijsku pomoć.

Mjere uključuju mjesta u vrtićima kako bi roditelji imali slobodnog vremena za posao ili edukaciju, osiguranje školskog doručka u siromašnim naseljima i obavezna poslovna edukacija za mlađe od 18 godina koji su napustili školovanje.

Agencija za statistiku Insee procjenjuje da oko 14 posto stanovništva Francuske živi ispod granice siromaštva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.