Srpski nacionalni savjet želi u CNP-u da obilježi stogodišnjicu Velike Podgoričke skupštine
Momčilo Vuksanović

Uputili zahtjev

Srpski nacionalni savjet želi u CNP-u da obilježi stogodišnjicu Velike Podgoričke skupštine

Srpski nacionalni savjet zatražio je od Crnogorskog narodnog pozorište i direktorice Zorane Kralj da im omoguće korišćenje velike sale CNP-a za manifestaciju kulture povodom obilježavanja stogodišnjice Velike Podgoričke skupštine srpskog naroda i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i ostalih južnoslovenskih naroda u Prvom svjetskom ratu.

Kako su naveli u zahtjevu, manifestacija je planirana u periodu od 25.11. do 5.12.2018. godine a iz SNS-a su tražili večernji termin.

"Napominjemo da je Srpski nacionalni savjet krovna organizacija srpskog naroda, registrovana u Vladi Crne Gore, da se isključivo bavi očuvanjem srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskoj identiteta, da saglasno Ustavu Crne Gore ima pravo da slavi srpske nacionalne praznike i da to čini od svog osnivanja i bez ijednog incidenta ili prigovora na račun sadržaja manifestacije.Veoma nam je stalo da se ova manifestacija održi u Crnogorskom narodnom pozorištu, kako bi Srbi, kao relativno većinski narod u Crnoj Gori, konačno počeli sarađivati sa državnim institucijama, što je do sada bio veoma rijedak slučaj", pišu u zahtjevu Srpskog nacionalnog savjeta.

Kako da dalje navode, iz razloga međusobne saglasnosti i napretka Crne Gore i srpskog naroda u njoj, očekuju pozitivno reagovanje na zahtjev, jer je Crna Gora i naša država, a državne institucije Crne Gore su i institucije srpskog naroda u Crnoj Gori. 

"Spremni smo da sve predviđene obaveze za korišćenje pozorišne sale uredno izmirimo", zaključili su iz SNS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.