Eksplozivna naprava pala sa motora Jovana Đurovića
Foto:Jedro.me

Pronađena na raskrsnici u centru Bara

Eksplozivna naprava pala sa motora Jovana Đurovića

Ispod motora Baranina Jovana Đurovića bio je postavljen plastični eksploziv – utvrđeno je u Forenzičkom centru, gdje je vještačena naprava pronađena 29. avgusta u samom centru grada.

Eksplozivna naprava nije aktivirana, jer je spala sa motora i tako su izbjegnute posljedice.

Kako je Pobjedi saopšteno iz izvora bliskih istrazi, još nijesu gotove sve analize koje bi mogle da dovedu do rasvjetljavanja ovog slučaja.

Utvrđeno je da je naprava bila ispod motora i da je tokom vožnje ispala na ulici kod raskrsnice Tri kule, u centru Bara.

Naprava, koja je imala oko pola kilograma eksploziva, deaktivirana je nakon dva sata. Nezvanično je Pobjedi saopšteno da je Đurović saslušan, ali i da bez njegovog iskaza istražitelji imaju određena saznanja o ugroženosti njegove bezbjednosti.

Đurović zato posjeduje blindirano vozilo sa najvećim stepenom zaštite, ali je 29. avgusta koristio motor. On je ispričao gdje je motor bio i ko je sve i u kom momentu mogao da mu priđe, što je značajno doprinijelo istrazi.

Nezvanično je saopšteno i da su pregledani snimci sa nadzornih kamera na osnovu kojih su prikupljena dodatna saznanja o planiranju likvidacije.

Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je na raskrsnici u centru Bara, kuda je neposredno prije toga Đurović prošao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.