Udate žene su preumorne za seks
Ilustracija

Udate žene su preumorne za seks

Udate žene imaju mnogo više seksualnih problema u odnosu na žene i muškarce koji nisu u stalnoj vezi, pokazalo je istraživanje.

Interesovanje žena za seks sve više opada zbog prevelikih zahtjeva partnera, djece i posla. Svakoj desetoj ženi seks je sve manje privlačan, a svaka četvrta ima problem da doživi orgazam, ističe dr Ketrin Merser sa Univerziteta u Londonu, koja je sa kolegama sprovela istraživanje među 11.000 Britanki između 16. i 44. godine. 

Udate žene imaju mnogo više seksualnih problema u odnosu na žene i muškarce koji nisu u stalnoj vezi, pokazalo je istraživanje.

Parovi u prosjeku imaju četiri seksualna odnosa mjesečno, s tim što se seksualno ponašanje žena u braku naglo mijenja u odnosu na prve dane zaljubljenosti.

Žene najčešće govore da su ovi problemi uočljiviji kada imaju dijete mlađe od pet godina. 

"To je sasvim logično, s obzirom na nedostatak sna. Podizanje djece i briga o porodici za žene su teži nego za muškarce, koji, uz to, imaju 10 puta viši nivo testosterona u poređenju sa ženskim hormonima. Međutim, niko nije spreman da do kraja otvoreno priča o toj temi. Čak 44 odsto žena i 35 odsto muškaraca imaju probleme na seksualnom polju, a samo je 11 odsto muškaraca i 21 odsto žena spremno da zbog toga potraži stručnu pomoć", kaže dr Merser.

Super žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.