Demokrate Bar: Idemo dalje da tapkamo u mjestu
Demokratska Crna Gora

Izostao razvoj grada

Demokrate Bar: Idemo dalje da tapkamo u mjestu

Na 3. sjednici Skupštine opštine Bar izabrani su potpredsjednici Opštine iz redova DPS-a i GG Biram Bar-Cakan, saopštile su Demokrate. Kako su naveli, odanost i jednih i drugih idejama, načinu rada i rezultatima ove nove-stare vlasti, a prije svega tekovinama DPS-a, su ih preporučile za ove, trebalo bi biti, odgovorne funkcije.

Kako su kazali, "da smo u nekoj sređenoj i demokratskoj evropskoj državi to bi trebalo biti tako , ali kako nismo, zadovoljenje foteljama i protokolarnost je nešto što će ih definisati. Ništa novo, idemo dalje da tapkamo u mjestu".

"Na dnevnom redu ove sjednice su se našli predlog Završnog računa budžeta opštine za 2017.godinu, izvještaj o radu predsjednika opštine, kao  i izvještaji o radu lokalnih preduzeća za istu. Kako je to sve trebalo da odradi prošli saziv, diskutabilan je i smisao velikog dijela tačaka ove sjednice, ali je forma nešto što se moralo uraditi koliko god nelogično bilo", naveli su.

Izvještaj o radu prošlog predsjednika opštine  Zorana Srzentića je iznio novi predsjednik Dušan Raičević. Kako navode, shvatajući da je kontinuitet i istovjetna matrica vladanja, prepoznata u načinu rada DPS-a i njihovih ćerki firmi-partija, odnosno SD-a i Cakana, potpuno je bilo svejedno ko će to uraditi. Ovaj izvjeještaj i predlog Završnog budžeta ne predstavljaju ništa drugo nego tapkanje u mjestu u razvoju Bara.

"Može li se govoriti o razvojnom budžetu ako kapitalni dio u njegovoj strukturi predstavlja svega 30.48 procenata? Nema razvoja i napretka već održavanja postojećeg stanja od izbora do izbora. Pošto 2017. godina nije bila izborna, od planiranog kapitalnog budžeta za infrastrukturu od 2.754.000,00 eura ostvareno svega 660.000, eura što dovodi do zaključka da je novac bio potreban za ovu izbornu, odnosno 2018. godinu. Svjedoci smo bili da su se na sve strane krpile rupe, a jedna od  promašenih investicija je ona na raskrsnici u centru grada, gdje se opet posle velike kiše pravi naizgled još dublji i veći bazen, gdje ćemo i narednih godina gledati potopljena i ostavljena auta naših građana", saopštili su,

Kako navode, komunalno preduzeće, evidentno je u velikom problemu, dugovima i nemogućnosti rješavanja problema sa smećem u ljetnjem periodu, i to je nešto što nas sve zabrinjava iz godine u godinu. Bar, nekada najčistiji grad u državi, turističko mjesto se više nažalost ne može pohvaliti sa tim i to u ekološkoj državi.

"Godinama unazad se iznenadimo ovim problemom, i tako iznova kada počne sezona. Rekonstrukcija Doma kulture u planu je bila  i 2008, 2010... itd. a jedino što je zamijenjeno su slova iznad ulaznih vrata", naveli su.

U suštini, kako kažu, sva lokalna preduzeća posluju na način da se koliko toliko održava postojeće stanje, da se na par godina zaposli po neki poslušni partijski vojnik, a sve bez ozbiljnih investicija i koraka naprijed, ili bolje rečeno, jedan korak naprijed a pet nazad. Sanacije umjesto investicija.

"Vladajuća garnitura budućnost vidi samo do novih izbora. Ne razmišlja o napretku cijele društvene zajednice i budućnosti naših potomaka. Smisao svega je udomiti se i biti siguran barem četiri godine. Stvar je u tome da im to ovaj put neće toliko trajati, a Demokrate će sve učiniti da tako i bude. Razvoj i budućnost našeg grada treba da bude naš zavjet, a ne neka fotelja na period od četiri godine", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.