Emina Adrović će se braniti sa slobode
Emina Adrović, Foto: FB

Puštena iz pritvora

Emina Adrović će se braniti sa slobode

Nakon što je odbijena žalba Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru na odluku Osnovnog suda u tom gradu kojom je prihvaćeno jemstvo Emini Adrović (23) iz Budve, ona je puštena da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Naime, Viši sud odbio je žalbu kotorskog Tužilaštva prošlog petka, koje se i ranije žalilo na odluku o prihvatanju jemstva od 218.662 eura za Adrović, pišu Dnevne novine.

Adrović se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće koja se dogodila 18. jula u Bečićima, u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

U optužnici kotorskog tužilaštva navodi se da je optužena, 18. jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “Audi”, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na dionici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat. Iako je bila svjesna da može počiniti krivično djelo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, piše između ostalog u optužnici.

Nailazeći na raskrsnicu i pješački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim dijelom automobila udarila u njih. Ona je tužiocu ispričala da je saobraćajna traka kojom je krenula bila slobodna, da bi se u jednom trenutku iznenada, neočekivano dvoje pješaka vratilo trčećim korakom nazad, te da nije imala drugog izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.