Crna Gora država partner na 52. Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju
Foto: Ilustracija

Organizovan nastup privrednika

Crna Gora država partner na 52. Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju

Ministarstvo ekonomije, Investiciono razvojni fond, Privredna komora, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo održivog razvoja i turizma su i ove godine, u periodu od 11-16. septembra, organizovali nastup crnogorskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Crne Gore na Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju (MOS 2018).

Generalni direktor Direktorata za industriju i transformaciju Ministarstva ekonomije, Goran Nikolić, je u ime crnogorske delegacije istakao značaj razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća  u Crnoj Gori i poželio svim izlagačima sa nacionalnog štanda Crne Gore da ostvare nove poslovne kontakte koji će rezultirati konkretnom poslovnom saradnjom i realizacijom novih  biznis ideja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. 

Svečanom otvaranju 51. MOS –a, pored crnogorskih izlagača, navedeno je, prisustvovali su: predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Kako se ističe, uvažavajući dugogodišnju tradiciju Celjskog sajma kao i mogućnosti koje se otvaraju za nastup i predstavljanje brojnih crnogorskih kompanija na sajmu, kao i organizovanje međusobnih B2B sastanaka privrednika, prezentacije poslovnog okruženja, investicionog ambijenta i crnogorskih potencijala, Crna Gora je prihvatila poziv organizatora za partnerstvo na 52. Celjskom međunarodnom sajmu koji će biti organizovan 2019.godine(MOS 2019).

Imajući u vidu da se u okviru saradnje kroz model države partnera omogućava i organizovanje bilateralnog ekonomskog samita na kojem bi učestvovali predstavnici državnog i privatnog sektora iz obje države, navedeno je da se otvaraju brojne mogućnosti za uspostavljanje konkretnije saradnje i prenos iskustava Slovenije u različitim segmentima.

Kako je saopšteno, celjski međunarodni sajam male privrede i preduzetništva je najveći poslovni događaj biznisa i trgovine u tom dijelu Evrope, koji na izložbenom prostoru od 65.000m2, svake godine okuplja više od 1.400 izlagača i više od 120.000 posjetilaca, sa ciljem predstavljanja privrednika/izlagača sa ponudom i uslugama i njihovog umrežavanja i poslovne saradnje kao i ostvarivanja  poslovnih kontakata van granica svoje države. Kao i prethodne godine, pored učesnika iz zemalja regiona, Evropske Unije i zemalja svijeta,  na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih industrijskih sektora kao i uslužnih djelatnosti.  Na Sajmu će, osim proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.

Tokom šest dana trajanja sajma, crnogorski privrednici će, istakli su, intezivno raditi na networkingu i time imati priliku da obezbjede kvalitetnije pozicioniranje domaćih brendova na inostranom tržištu. 

Na marginama oficijelnog otvaranja 51.Celjskog sajma, kako je istaknuto, generalni direktor Direktorata za industriju i transformaciju Goran Nikolić, se susreo sa slovenackim ministrom privrednog razvoja i tehnologije Zdravkom Počivalšekom. Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo zbog ponovnog učešća Crne Gore na sajmu, i  razgovarali su  o mogućnostima daljeg unaprjedjenja ekonomske saradnje Crne Gore i Slovenije u različitim segmentima privrede 

Nakon svečanog otvaranja Sajma, kako se navodi, crnogorski štand i delegaciju Crne Gore obišli su i pozdravili predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor i predsjednik Upravnog odbora Celjskog sajma Franc Pangerl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.