Aerodrom Nikola Tesla ponovo otvoren, egipatski avion napravio pometnju (FOTO) (VIDEO)
Foto: Novosti

Nekoliko sati blokirao slijetanje i uzlijetanje

Aerodrom Nikola Tesla ponovo otvoren, egipatski avion napravio pometnju (FOTO) (VIDEO)

Aerodrom Nikola Tesla Beograd ponovo je otvoren za polijetanja i slijetanja nakon što je avion egipatske kompanije, koji je bez putnika sletio na aerodrom, ostao na pisti usled tehničkih problema i blokirao dalje letove.

U pitanju je bio egipatski avion tipa "boing 737-800" koji je na aerodom "Nikola Tesla" sletio jutros u 4:11.

"Avion ''Idžipt era'', koji je obavljao čarter let iz Beograda, prazan je sletio na naš aerodrom i zbog tehničkih problema na stajnom trapu ostao je na poletno-sletnoj stazi negdje na sredini", rekao je ranije izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov. 

On je takođe naveo da su svi točkovi glavnog stajnog trapa oštećeni.

Prethodno je, portparol avio kompanije Er Srbija Nikola Vukomanović izjavio je da je sedam aviona te aviokompanije u srijedu jutro preusmjereno na aerodrome u regionu.

DSC9219620x0

Foto: Novosti

Vukomanović je kazao da je jedan avion sletio u Temišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb.

Pet aviona Er Srbije zbog blokade aerodroma Nikola Tesla sletjelo je na niški aerodrom. 

U periodu od 6:15 do 9.30 na "Konstantin Veliki" stigli su putnici iz Larnake, Soluna, Bukurešta, Skoplja i sa grčkog ostrva Karpatos.

Oni su i dalje u niškoj vazdušnoj luci i, prema informacijama Novosti, čekaju 11.30 kada bi trebalo da budu vraćeni za Beograd.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.