Strunjaš se vraća na posao, da li će se i đaci vratiti u školu?

Slučaj OŠ u Matarugama

Strunjaš se vraća na posao, da li će se i đaci vratiti u školu?

Direktorica osnovne škole "Mataruge" Vanja Marković iz zdravstvenih razloga danas nije bila na svom radnom mjestu, a po njenim riječima nastavniku Bojanu Strunjašu je u međuvremenu iz nadležnog Ministarstva ponuđeno mjesto nastavnika za predmet Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.

 Strunjaša je potvrdio za PV Informer da je prihvatio ponudu proslijeđenu iz nadležnog ministarstva i on će od sjutra preuzeti radne obaveze.

U kratkoj izjavi za PV Informer Strunjaš je rekao da je je spreman da ispoštuje svaku odluku Ministarstva prosvjete i nadležnih inspekcija. U međuvremenu je nastavnica koja je pokrivala to radno mjesto podnijela zahtjev za raskid ugovora o radu u navedenoj školi.

Vraćanje Strunjaša na posao bio je jedan od prvih zahtjeva roditelja koji svojoj djeci ne dozvoljavaju da idu na nastavu jer su nezadovoljni radom Markovićeve.

Učenici iz Mataruga i Kozice će po izjavama Savjeta roditelja koje su date jutros i sjutra pohađati nastavu u susjednoj školi "Mile Peruničić" u Maoču, a za sjutra u 12 sati je zakazan novi sastanak Savjeta roditelja osnovne škole "Mataruge".

Pitanje je da li će naknadna dešavanja promjeniti njihovu odluku što bi omogućilo djeci da se već od sjutra vrate na nastavu u matičnu školu ili će roditelji ostati istrajni u zahtjevu za smjenom direktorice pomenute školske ustanove, navodi taj portal.

Ministarstvo prosvjete se i dalje zvanično ne oglašava iako problem ulazi u drugu nedjelju i u svemu najviše ispaštaju djeca.

PV Informer piše da ostaje upitno da li je čitav problem nastao zbog toga što je veoma bitno mjesto za obrazovanje djece, nastavni predmet Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost povjeren nekome drugom, a ne Bojanu Strunjašu.

Uz to važno je napomenuti, dodaje portal, da jedino pravo da postavlja i razrešava direktore škola u skladu sa njihovim kvalifikacijama je u nadležnosti Ministarstva prosvete i da roditelji djece ne mogu odlučivati o tome ko će biti direktor škole, jer bi svako djelovanje mimo instutucija sistema bilo u suprotnosti sa zakonskim normama.

Da li će povratak nastavnika Strunjaša u školu dovesti do povratka djece na nastavu u matičnu školu jer pomirljive reakcije sudionika u ovom slučaju daju realnu mogućnost da se stavi tačka na ovaj problem koji je izazvao veliko interesovanje šire javnosti, konstatuje pljevaljski portal.

Direktorica Osnovne škole "Mataruge" Vanja Marković kazale je juče za taj portal  da je u medijima iznijeto mnogo neistina na njen račun i da se radi o smišljenoj manipulaciji Bojana Strunjaša protiv nje i da to on radi samo iz ličnih interesa te da ona nikad nije uputila nijednu uvredljivu riječ na račun bilo koga od roditelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.