Vukotić se u Turskoj skrivao sa sinom Nasera Keljmendija
Jovica Vukotić i Besnik Keljmendi

Kotoranin uhapšen u Antaliji izručen Srbiji

Vukotić se u Turskoj skrivao sa sinom Nasera Keljmendija

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić koji važi za vođu škaljarskog klana a koji je uhapšen prije dva dana u turskom ljetovalištu Antalija isporučen je Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Za Vukotićem su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

Iz srpske policije su naveli da je Vukotić tokom boravka i kretanja po Evropskoj uniji (EU) koristio falsifikovana dokumenta i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke.

Prema informacijama Kodexa, Vukotić je u trenutku hapšenja kod sebe imao falsifikovani bugarski pasoš.

Kotoranin su lisice na ruke stavljene u jednom iznajmljenom stanu u poznatom turskom ljetovalištu.

Prema nezvaničnim informacijama Kodexa, u trenutku hapšenja bio je u društvu brata Igora Vukotića i Besnika Keljmendija. Besnik je sin Nasera Keljmendija, lica koje su policijske agencije označile kao vođu kriminalne organizacije i jednog od najjačih balkanskih narko kartela i osoba sa "crne liste" SAD-a. Mlađi Keljmendi takođe ima podebeli policijski dosije i takođe se našao na "crnoj listi" SAD.

Takođe, policijski službenici su, prema našim saznanjima, u stanu zatekli i Emila Dragovića, državljanina Sjedinjenih Američkih Država. Svi oni su, prema nezvaničnim informacijama, privedeni.

Višemjesečna koordinisana policijska akcija

Inače, hapšenje Vukotića, koji ima dvojno državljanstvo - crnogorsko i srpsko, je sprovedeno nakon višemjesečne saradnje i opsežnog rada crnogorske, turske i srpske policije. Crnogorske bezbjednosne službe su pratile njegovo kretanje i o tome obavještavale službe iz pomenutih zemalja.

Prema operativnim podacima Vukotić je u Antaliji boravio više od mjesec dana, sve do hapšenja.

Vukotića su bezbjednosne službe označile kao vođu "Škaljaraca", organizovane kriminalne grupe koja se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovodi u vezu i sa drugim teškim krivičnim djelima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i sl.

Podsjetimo, škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji i BIH,ubijeno na desetine osoba.

Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.