Jača saradnja između
Foto: Glavni grad Podgorica

Turski kulturni centar

Jača saradnja između "Yunus Emre-a" i Glavnog grada (FOTO)

Glavni grad Podgorica i Institut "Yunus Emre" – Turski kultuni centar Podgorica imaju kvalitetnu saradnju koja će se nastaviti i u narednom periodu, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i v.d. direktora Instituta Đana Guraija, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako se navodi, na sastanku je potvrđena obostrana spremnost da se saradnja koja doprinosi razvoju kultura dvije prijateljske države, dodatno produbi kroz zajedničke aktivnosti i u partnerskom odnosu.

00921030x744

Foto: Glavni grad Podgorica

Kako je istakao gradonačelnik Vuković, Institut Yunus Emre je od prvog dana partner na Sajmu knjiga, kao i kroz projekte KIC-a Budo Tomović, a saradnja sa organizacijama i Ambasadom Turske je za rezultat imala, između ostalih, i rekonstrukciju Sat Kule i Trga Bećir bega Osmanagića, uz podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

„Institut Yunus Emre  ima za cilj da kroz obučavanje akademičara i istraživača na polju turskog jezika, istorije, kulture, umjetnosti i muzike da svoj doprinos i sertifikovanim programima realizuje primjere obrazovne prakse. Posredstvom naučnih projekata, kulturnih aktivnosti i kurseva Turski kulturni centri  "Yunus Emre"  nude  mogućnost upoznavanja turske kulture, jačanja prijateljskih odnosa između Turske i drugih zemalja“ istakao je v.d. direktora Instituta Đan Gurai.

Navodi se da je na sastanku zaključeno da postoji prostor za produbljivanje saradnje, kandidovanjem projekata i razvojnih prioriteta od obostranog značaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.