Uhapšen napadač na novinara Vladimira Kovačevića
Foto: Anadolija

Potvrdio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Uhapšen napadač na novinara Vladimira Kovačevića

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su lišili slobode M. Č. (1987) iz Banjaluke koji se sumnjiči za napad na Vladimira Kovačevića, novinara BN TV.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci izjavio je da je potvrđeno da nema političke pozadine ovog napada i da ovaj napad nema veze sa bilo kim iz vlasti, prenosi Anadolija.

"Imamo dovoljno argumenata i dokaza da možemo da potvrdimo da se radi o napadaču i Kovačević je prepoznao to lice, za drugim napadačima intenzivno tragamo. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na tužilaštvu i sudu da urade svoj dio posla", rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, nakon kriminalističke obrade lice lišeno slobode predano je u dalju nadležnost.

"MUP neće tolerisati da se novinari napadaju niti verbalno, a pogotovo ne fizički", kazao je Lukač.

Darko Ćulum, direktor Policije RS-a, zahvalio je Kovačeviću na saradnji tokom istrage.

Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka, objasnio je da je osumnjičeni lišen slobode 8. septembra, a taj dan i sutradan izvršen je pretres na šest lokacija. Prema njegovim riječima, za vrijeme istrage izuzeto i je jedno vozilo, te da je saslušano deset osoba i privremeno izuzeto 16 predmeta.

M. Č. koji je od ranije poznat policiji, sumnjiči se da je 26. avgusta sa jednim ili više osoba upotrebom palica i fizičke snage nanio više povreda u predjelu glave i na taj način teško povrijedio Kovačevića.

Odgovarajući na pitanja novinara, učesnici konferencije rekli su da se M. Č. brani ćutanjem, te da ne mogu saopštiti više detalja iz istrage.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.