Kod Nikšićanina pronađeni eksploziv velike razorne moći, oružje, municija
Foto: Uprava policije

Sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela

Kod Nikšićanina pronađeni eksploziv velike razorne moći, oružje, municija

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić i Sektora kriminalističke policije su danas, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije i Grupom za antiteroristički pregled, preduzimajući planske aktivnosti na sprječavanju izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela koja su posljedica sukoba bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na četiri lokacije u Nikšiću.

Pronađeni su i oduzeti eksploziv, oružje, municija, uređaj za praćenje i ostala sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela.

Naime, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, policijski službenici izvršili su pretrese objekata na tri lokacije, a koje objekte koristi bezbjednosno interesantno lice J.P. (30) iz Nikšića, kao i pretres stana i drugih prostorija bezbjednosno interesantnog lica N.B. (28), takođe iz Nikšića.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koje se nalaze u naselju Žirovnica u Nikšiću, a koje koristi J.P, policijski službenici pronašli su i oduzeli više stvari i predmeta koji su povezani sa pripremanjem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela", saopšteno je iz Uprave policije.

niksic21009

foto: Uprava policije

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeće stvari i predmeti: improvizovana eksplozivna naprava, velike razorne moći, sačinjena od eksplozivnog punjenja, elektrodetonatorske kapisle, izvora napajanja, antene za prijem signala, magneta namijenjenog za fiksiranje naprave na putničko motorno vozilo i daljinskog upravljača namijenjenog za aktivaciju  tako pripremljene naprave, 2 namjenska uređaja marke “Tristar”, tzv. trakeri, namijenjeni za praćenje kretanja putem sistema za globalno pozicioniranje, automatska puška marke “Zastava” model M70, cal. 7.62 mm, sa okvirom, pištolj marke CZ model M70, sa uništenim fabričkim brojem, cal. 7.65 mm,  sa 3 okvira i odgovarajućim prigušivačem za oružje, 136 komada municije različitog kalibra, od čega 128 komada puščane municije i 8 komada pištoljske municije, dva zaštitna kombinezona i dva para zaštitinih rukavica, dva putnička motorna vozila marke VW model Golf V podgoričkih registarskih oznaka, sa izmjenjenim bravama za paljenje vozila, za koja je provjerama utvrđeno da su otuđena na području Podgorice u noći 25/26.08.2018 godine, gasni pištolj nepoznate marke, pancirni prsluk i 2 bajoneta.

O događaju su upoznati dežurni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u saradnji sa kojima će se preduzimati dalje službene mjere i radnje.

"Policijski službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja, lociranja i lišenja slobode svih lica koja se dovode u vezu sa pronađenim oružjem i eksplozivnim materijama, kao i drugim licima koja su uključena u kriminalne aktivnosti na pripremi izvršenja najtežih krivičnih djela", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.