Crnogorski pasoš uskoro još uticajniji
Crnogorski pasoš

Bez vize u 76 zemalja svijeta

Crnogorski pasoš uskoro još uticajniji

Pasoš Crne Gore biće uskoro još uticajniji u svijetu jer, prema pisanju Vijesti, vlasti trenutno pregovaraju sa više zemalja o ukidanju viza.

“Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je inicijative prema više država za liberalizaciju viznog režima, kako za nosioce običnih putnih isprava, tako i za nosioce diplomatskih i službenih pasoša”, kazali su Vijestima iz resora Srđana Darmanovića, dodajući da će blagovremeno obavještavati javnost o državama sa kojima budu potpisani sporazumi o viznoj liberalizaciji.

Državljani Crne Gore, na primjer, od kraja marta ove godine mogu da bez viza putuju i borave do 90 dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Istraživanje Globalni indeks pasoša pokazalo je da crnogorski pasoš dijeli 36. mjesto po uticajnosti sa Rusijom i Tongom.

Njegov vlasnik može bez viza da boravi u 76 zemalja svijeta, u još 41 da dobije vizu po ulasku na njihovu teritoriju, ali je potrebno da prije putovanja zatraži vizu u 81 zemlju, pokazalo je ovo istraživanje za 2018.

 

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.