Đoković: Ovdje sam zahvaljujući onima koji me vole, učite iz teških trenutaka
Foto:Getty images

Osvojio US Open, treći put

Đoković: Ovdje sam zahvaljujući onima koji me vole, učite iz teških trenutaka

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je treći put u karijeri, titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je u finalu pobijedio Argentinca Huana Martina Del Potra posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.

Đoković je osvojio 14. grend slem titulu u karijeri i izjednačio se sa Pitom Samprasom na trećem mjestu vječne liste po broju najvećih titula. 

Đoković je rekao da je srećan što je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD i da je posle teškog perioda zbog povrede i operacije lakta, želio da se vrati na teren i osvaja najveće trofeje.

"Ovdje sam zahvaljujući onima koji me vole, porodice, djece, članova tima. U teškim trencima kada sam imao povredu i operaciju, shvatio sam kroz šta je prolazio Huan Martin tokom tri godine. Učite iz tih teških trenutaka, kada ste pali, kada stvari ne idu, ali želio sam da se vratim, da izvučem najbolje iz sebe i uz podršku najbližih došao sam opet u ovu poziciju", rekao je Đoković posle meča.

On je rekao i da se nadao da će njegov idol Sampras biti na finalu i poručio mu je da ga voli.

Đoković, koji će se sa šestog popeti na treće mjesto na ATP listi, čestitao je Del Potru na rezultatima otkako se vratio posle povrede.

"Vjerovao je da će se vratiti u sam vrh, u tome je uspio i nadam se da će jednog dana odavde otići sa šampionskim peharom", naveo je on.

Govoreći o atmosferi tokom meča,Đoković je rekao da se zbog argentinskih navijača u jednom trenutku osjećao kao da je fudbalska utakmica.

"Atmosfera je bila sjajna, navijači su obojici dali poštovanje koje zaslužuju. Nikada nisu prelazili granicu, to je bilo sjajno", rekao je Đoković, koji je trijumfom u Njujorku zaradio 3,8 miliona dolara.

Del Potro je rekao da je Đoković zasluženo pobijedio i da je ponosan na svoje rezultate.

"Nije mi lako sada da govorim, ali srećan sam što sam igrao finale protiv ovog nevjerovatnog igrača i ikone sporta. On je jedan od mojih velikih prijatelja, jedan od onih koje volim da gledam kako osvaja titule. Nije mi lako što sam izgubio, ali drago mi je zbog Novaka i njegovog tima, ovo je zaslužio, u potpunosti", rekao je Del Potro.

On je prije devet godina na Ju Es openu osvojio jedinu grend slem titulu, a ove godine igrao je u drugom grend slem finalu.

"Nikada nisam želio da odustanem tokom velikih problema sa povredama. Želio sam da riješim te probleme i da se ponovo vratim ovdje. Tu sam posle devet godina, Ju Es open je moj omiljeni turnir i ponosan sam", naveo je Del Potro.

Del Potro će sa trećeg pasti na četvrto mjesto na ATP listi.

Najviše osvojenih grend slem titula ima Švajcarac Rodžer Federer 20, iza njega je Španac Rafael Nadal sa 17, a zatim slijede Đoković i Sampras sa po 14.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.