Roditelji manekenke sigurni da se nije objesila
Šinejd Meknamara

Misterija se nastavlja

Roditelji manekenke sigurni da se nije objesila

U istrazi o smrti australijsko modela Šinejd Meknamara nijesu otkriveni dokazi koji bi ukazali na zločin, saopštile su grčke vlasti.

Roditelji 20-godišnje djevojke, koja je prije sedmicu i po nađena mrtva upletena u užad na jahti milijardera na grčkom ostrvu Kefalonija, izdali su saopštenje u kome traže opširniju istragu o "čudnim" okolnostima koji su prethodili njenoj smrti.

Porodica gaji ozbiljne sumnje u izvještavanje grčkih medija koji navode da svi dokazi upućuju na samoubistvo, a sumnje obrazlažu time da ih je Šinejd manje od 48 sati pre smrti pozvala telefonom. Prema njihovim riječima, tom prilikom je plakala i pričala o incidentu s drugim članom posade.

Lučka policija objavila je forenzički pregled jahte prije nego što joj je dozvoljeno da napusti luku i analizirala je snimak nadzorne kamere, prenosi "Sidnej morning herald".

U ovom trenutku čekaju se rezultati toksikoloških i in vitro analiza, za koje će biti potrebno još oko dvije nedjelje. Tek tada će lučka policija moći da odgovori na sva pitanja i objavi detaljnije informacije.

- Odgovor se krije u toksikološkim i histološkim testovima - izjavio je juče za "Gardijan" glavni inspektor Elijas Bojiokas, dodavši da su mu se poslije obdukcije tijela nametnuli "sumnje i pitanja".

- Nema dokaza o zlostavljanju... Moja presuda je smrt vješanjem, ali bilo je nagovještaja da je to pokušala da spriječi - rekao je on.

Roditelji žrtve smatraju da su istražitelji dozvolili da jahta "Majanska kraljica IV", koja pripada meksičkom milijarderu Albertu Bajleresu i koji je napustio mnogo prije nemilog događaja, isplovi iz luke prije zaključenja istrage.

Izvor blizak istrazi, međutim, tvrdi da je do učinjeno zato što nijesu nađeni inkriminišući dokazi, a da se isto ne može reći ni za izjave članova posade, kao i na osnovu forenzičke analize plovila i preliminirnih rezultata obdukcije.

Izvor takođe tvrdi da je jahti odobreno isplovljavanje u saradnji sa Ambasadom Australije u Atini.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.