Mandić: Srpski narod iz CG podržava sunarodnike na Kosovu
Andrija Mandić

Barikade na putu za Banje istovjetne sa dešavanjima u Svaču, kada je napadnut Amfilohije

Mandić: Srpski narod iz CG podržava sunarodnike na Kosovu

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskof fronta Andrija Mandić najoštrije je osudio sprečavanje predsjenika Srbije Aleksandra Vučića da dođe do pojedinih područja na Kosovu na kojima žive Srbi.

On je poručio da srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava sunarodnike na Kosovu.

"Najsnažnije osuđujem današnje brutalne akcije albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK u južnoj srpskoj pokrajini, i nasilno sprečavanje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dođe do pojedinih područja u kojima živi srpski narod", kazao je Mandić.

Današnja dešavanja na Kosovu prema Mandiću pokazuju da pojedini u regionu ne prestaju da se oslanjaju na silu, kako bi ostvarili svoje interese, i ocjenjuje da u tim aktivnostima imaju podršku i NATO saveza.

"Bili smo svjedoci da je divljanje albanskih ekstremista naišlo na razumijevanje i od strane pripadnika KFOR-a, a podsjećamo da su to baš one snage gdje je Vlada Crne Gore nedavno uputila i pripadnike Vojske", navodi se u saopštenju.

Blokade puteva, i barikade na putu za selo Banje, prema Mandiću istovjetne su onima odnedavno u Svaču.

"Kada su albanski ekstremisti, u mjestu Svač kod Ulcinja, napali mitropolita Amfilohija, sveštenstvo SPC i vjerni narod, i pokušali da spriječe održavanje liturgije. To je isti potpis, ista ideologija mržnje i odbrane 'teritorija' takozvane Velike Albanije, u čijem sastavu se, po mapama ekstremista, pored južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, nalaze i djelovi Crne Gore, zapadne Makedonije i Zapadne Grčke", ističe Mandić u saopštenju. 

On naglašava da je akcija na Kosovu uslijedila, kako je kazao, u danu kada je Aleksandar Vučić poslao jasnu poruku da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, da se Srbija neće odreći svoje teritorije, i da će Srbija i sav srpski narod biti uvijek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava svoje sunarodnike na KiM i iskazuje potpunu ljudsku i nacionalnu solidarnost sa onima koji su ugroženi od ekstremista i nosilaca velikoalbanskog projekta", zaključio je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.