Sjutra u Beogradu Nedjelja ponosa
Foto: Anadolija

Okupljanje u podne

Sjutra u Beogradu Nedjelja ponosa

Ovogodišnja Nedjelja ponosa biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Grada Beograda.

Tokom sedam dana biće organizovano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija.

Kao i prethodnih godina obuhvatiće i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istopolnih zajednica, prenosi Beta.

Nedjelja ponosa završiće se u nedjelju 16. septembra Paradom ponosa koja se organizuje pod sloganom "Reci DA".

Povorka će krenuti sa Trga Slavija, a kretaće se ulicom Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog Trga. Nakon toga, u Studentskom parku od 16.00 do 20.00 časova biće organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.

Prva beogradska Parada Ponosa organizovana je 30. juna 2001. pod sloganom "Ima mjesta za sve nas", kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povrijeđeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija Vlade izostala.

Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom "Ponos za sve".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.