Demokrate Bar: Pogubna politika vladajuće oligarhije

Demokrate Bar: Pogubna politika vladajuće oligarhije

Sa obzirom na to da su se na prošloj sjednici Skupšine Opštine Bar na dnevnom redu našle tačke koje se odnose na formiranje skupštinskih odbora, Demokrate nisu dostavile predloge za njihovo popunjavanje, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata u SO Bar.

Jedan od razloga, kako navode Demokrate što za prošlu sjednicu nisu dostavili predloge, je taj što je "tužilaštvo izbornog dana, postupilo potpunio neprofesionalno, neažurno i bez volje da se očigledne zloupotrebe izbornog prava, oličene u štabu DPS-a smještenom u lokalu brze hrane u Makedonskom naselju ispitaju". 

"Smatramo, da  to nikako ne doprinosi demokratizaciji našeg društva, i svemu onome  kako bismo željeli da izborni proces izgleda u našem gradu i našoj državi. Na ovaj način smo htjeli da izrazimo naš protest, ali i bojazan da u sljedećim političkim procesima možemo nedvosmisleno očekivati ista dešavanja vezana za izbore u našem gradu. Ćutanje na ovakvo prekrajanje izborne volje birača, pritiske na građane i kupovine glasova mogu biti nešto što će predstavljati u budućnosti, a u stvari već predstavlja, "normalan i očekivan" izborni dan u našem gradu i državi", saopštile su Demokrate.

Drugi razlog kako dodaju je taj što je kompletnoj opoziciji, koju sada u ukupnom broju predstavlja 9 odbornika, namijenjeno jedno od pet mjesta.

"U cilju demokratizacije parlamentarnog i političkog života u Baru, koje sa ovim nosiocima vlasti neće biti moguće, samo jedno mjesto u odborima za kompletnu opoziciju ne doprinosi tome. U suštini, predloženo je da opozicija malo "oboji" odbore, čisto reda radi.

Ovdje se ne radi o nasušnoj  potrebi, nas iz Demokrata, ili bilo koga u opoziciji da bude u bilo kom odboru, već o jednom realnom sagledavanju stvari i participiranja političkih predstavnika u njima. Nismo naivni da će se u tim odborima bilo šta prihvatiti što nije u interesu pojedinaca bliskih vladajućoj garnituri, pa iako bi bilo u interesu građana Bara i našeg grada u cjelini", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje Demokrate Bara i odbornici u SO Bar će, bili u odborima ili ne, svojim djelovanjem i aktivnošću učiniti sve da se "zaštite interesi naših sugrađana i našeg grada".

"Vršićemo politički pritisak na staru-novu vlast, upoznavati  javnost sa svim onim pogubnim odlukama koje su donesene ili će biti donete, sa cljem da spriječimo nastavak pogubne politike vladajuće oligarhije. Nećemo im sigurno dozvoliti da se opuste i uljuljkajuju u foteljama, koje su za njih jedini smisao izbora i vršenja vlasti", zaključile su Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.