Ćerka priznala da je organizovala ubistvo porodice
Foto: Screenshot

Istražuje se motiv

Ćerka priznala da je organizovala ubistvo porodice

Blerta Pocesta ( 28 ), koja je osumnjičena da je ubila svog oca Amita Pocestija (54), majku Nazime (53) i sestru Anilu (14) dobila je još 30 dana pritvora.

Pritvor je određen i za jednog žitelja Gostivara ( 31 ), koji joj je pomogao oko prevoza, i jednog stanovnika Debra ( 62 ), koji joj je obezbijedio pištolj, ali njihov identitet policija još nije saopštila. Njih dvojica su osumnjičeni da su Blerti Pocesta pomagali u ubistvu njenih roditelja i sestre.

Tokom ispitivanja u policiji, Blerta je priznala da je ona organizovala ubistvo, ali je negirala da je ona pucala. Prema pisanju lista na albanskom jeziku Koha, motiv ovog nezapamćenog zločina koji je šokirao žitelje Debra, mirnog gradića na zapadu Makedonije, je taj što roditelji navodno nijesu dozvolili Blerti da se uda za Italijana.

Forenzičari su, međutim, ubijeđeni da je baš Blerta povukla oroz na pištolju, jer su u kući u ulici "1. Maj", gdje je izvršen zločin, pronađeni samo njeni tragovi, ali ne i od drugih osoba. Istraga će sigurno utvrditi šta je natjeralo ovu djevojku da pobije skoro cijelu svoju porodicu, a dodatno svjetlo na ovaj monstruozni zločin baca i tvrdnja italijanskih medija da je Blerta bila registrovani narkoman.

Amit i Nazime Pocesta i njihova ćerka Anila ubijeni su na spavanju iz pištolja u noći 26. avgusta. Njihova tijela oblivena krvlju tek sljedeće večeri su pronašli njihovi rođaci koji su se zabrinuli što se nijesu pojavili na porodičnom veselju.

"Jutros u 9 sati je trebalo da budu na svadbi kod sestre ubijene žene. Pošto se sinoć nijesu pojavili, prvo su im se nekoliko puta javljali telefonom, a kada se ni tada niko nije javljao došli su da vide šta se dešava. Ulazna vrata su bila zaključana, a prozor otvoren. Rođak je ušao kroz prozor. U jednoj sobi je video dvoje mrtvih, a u drugoj jedno mrtvo tijelo",  izjavio je dan nakon zločina komšija ubijenih za skopsku televiziju Telma.

Rođaci ubijenog bračnog para i njihove ćerke, koji žive u susjednoj kući, su rekli da ništa nijesu čuli, niti su primijetili bilo šta sumnjivo. Naglašavaju da su Pocesta bili mirna porodica i da im nije jasno zašto bi neko posegnuo po njihove živote. Dodali su da je sreća što u trenutku zločina sa njima nijesu bile njihve druge dvije ćerke, koje su se zbog posla dva dana ranije vratile u Italiju, gdje je godinama živjela i radila ova petočlana porodica.

Supružnici Pocesta i njihove ćerke su u Makedoniju bili došli zbog porodičnog veselja. Pretpostavlja se da je najstarija ćerka Blerta Pocesti odmah nakon zločina otišla u Italiju, a potom se, kada je „čula“ za ubistvo, ponovo vratila u Debar da bi prisustvovala sahrani svojih roditelja i sestre.

Izvor: Telegraf
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.