Obilan doručak i voda za spas od mamurluka
Foto: Ilustracija

Korisni savjeti za nedeljno jutro

Obilan doručak i voda za spas od mamurluka

Mamurluk se događa i najboljima. Kada jedno piće nakon posla preraste u nekoliko koktela, jutro posle može da bude itekako teško. Suva usta, razarajuća glavobolja i mučnina neki su od najpoznatijih simptoma koji ukazuju da ste popili previše.

Izbjegavajte pića koja sadrže kongenere 

Istraživanja su pokazala da konzumiranje pića s visokim nivoom kongenera može da poveća učestalost i težinu mamurluka. Kongeneri mogu i da uspore metabolizam i tako produže simptome mamurluka. Džin, rum i votka ne sadrže gotovo nikakve kongenere, dok tekila, viski i konjak i nijesu najpametniji izbor, piše portal "Body and soul". 

Pojedite obilan doručak 

Koliko god da vam nije do hrane jak doručak liječi mamurluk. 

Spavajte 

Nedostatak sna ne uzrokuje mamurluk, ali može da pogorša simptome. Nauka je dokazala da spavanje može da pomogne pri ublažavanju simptoma mamurluka i učini ih podnošljivijima, prenosi B92. 

Pijte vodu 

Alkohol dehidrira, pa jutro poslije pijte više vode. Neka vaš izbor bude samo negazirana voda, a tokom dana možete da dodate par kapi limuna. Osvježićete se i osnažiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.