Peković renovira “Mediteran”
Nikola Peković

Peković renovira “Mediteran”

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je kompaniji “Spencer & Hill“ Nikole Pekovića urbanističko-tehničke uslove (UTU) za rekonstrukciju bečićkog hotela “Mediteran“.

Bivši košarkaš je hotel kupio prošle godine, a da namjerava da ulaže u hotelski kompleks bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci, kada je od Sekretarijata dobio UTU za gradnju tri solitera na mjestu velikog akva parka i parkinga pored “Mediterana”, pišu Vijesti.

Prema Detaljnom urbanističkom planu “Bečići”, čiju zakonitost osporava Opština Budva, predviđeno je da hotel može da ima prizemlje i sedam spratova, odnosno 33.500 kvadrata. Toliko kvadrata ucrtala je bivša opštinska vlast kada je radila kontroverzni planski dokument.

S obzirom na to da je pored hotela dozvoljena i gradnja još tri desetospratna solitera sa ukupno 40.000 kvadrata, Pekoviću je praktično omogućeno da gradi novi grad dvaput veći od TQ “Plaze“ na primjer, navode Vijesti.

Peković je za 8,5 miliona eura trgovao bečićki hotel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.